Managementul securitatii in munca

Lucrare licenta Management

Incarcat la data: 17 Mai 2011

Autor: Alex Lipo

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 61

Tip fisier: zip

Marime fisier: 588430 kb

Introducere
Cu cat avansam in timp constatam ca omul a reusit sa creeze brese tot mai adanci in cunoasterea macro si microcosmosului sau. Si totusi dupa informatiile furnizate de Biroul International al Muncii1, anual in fiecare tara exista un numar de lucratori care nu se mai intorc in mijlocul familiei lor, datorita accidentelor si bolilor profesionale. Din aceeasi sursa se aproximeaza ca, anual, 2-4 % din produsul intern brut reprezinta cheltuieli si pierderi datorate accidentelor de munca si bolilor profesionale.

 

Amploarea actuala a acestor fenomene impune reconsiderarea criteriului securitatii muncii, protejarii omului in procesul muncii trebuind sa i se asigure acelasi loc, ca si criteriului economic. Realizarea acestui deziderat implica, in primul rand, schimbarea mentalitatii indivizilor, de la muncitor pana la patron, de la proiectant la utilizator.

 

Intelegerea gravitatii riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala si formarea unor deprinderi corecte in vederea evitarii lor sunt obiective a caror atingere se poate asigura printr-un proces continuu de educare, inceput inca din scoala.

 

Pentru insusirea si aplicarea temeinica a masurilor si normelor de securitate si sanatate in munca in conditiile progresului tehnic actual, sunt necesare cunostinte teoretice si practice, atat de ordin general, cat si specifice fiecarei profesiuni.

 

Studiul securitatii si sanatatii in munca trebuie sa inceapa prin cunoasterea problemelor generale, de baza, axate pe factorii de risc de accidentare si imbolnavire profesionala care pot sa apara in procesul de munca si pe principalele masuri de combatere a acestora.

 

Prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale se poate realiza printr-o politica adecvata care sa aiba in vedere imbunatatirea continua a performantei si integrarea managementului de securitate si sanatate in munca in managementul strategic al fimei.

 

Managementul securitatii si sanatatii in munca este veriga lipsa in elaborarea si implementarea sistemelor integrate de management: calitate, mediu, munca conform noilor tendinte la nivel european si international. Managementul organizatiei se angajeaza in asigurarea resurselor necesare implementarii, mentinerii si imbunatatirii continue a cerintelor politicii si obiectivelor privind securitatea si sanatatea in munca, pe care toti angajatii le cunosc si se implica in respectarea lor.Managementul de la cel mai inalt nivel, analizeaza periodic mentinerea si functionarea sistemului de securitate si sanatate in munca, asigurand prin masurile pe care le ia imbunatatirea continua conform cerintelor referentialului OHSAS 18001:2008.

 

 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: MUNCAMANAGEMENTsecuritatea in munca