Motivarea personalului firmei ca mijloc de crestere a eficientei

Lucrare licenta Management

Incarcat la data: 07 Decembrie 2010

Autor: cucumadalinaolivia

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 53 kb

Supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitional al organizatiilor sunt asigurate de oameni, care reprezinta o resursa vitala a acesteia. Esenta oricarei organizatii este efortul uman, iar eficienta si eficacitatea acesteia sunt influentate in mare masura de comportamentul oamenilor in cadrul organizatiei.

Avand in vedere importanta oamenilor, organizatiile, cheltuiesc mari sume de bani cu remunerarea, angajarea, mentinerea si dezvoltarea personalului, deoarece, investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de supravietuire a unei organizatii. Resursele umane au devenit resurse strategice ale unei firme, ele reprezentand o variabila critica in succesul sau insuccesul acesteia.

Resursele umane sunt singurele capabile sa produca si sa reproduca toate celelalte resurse aflate la dispozitia organizatiei, ele reprezentand resursele active ale acesteia, deoarece experienta, potentialul, pasiunea, initiativele si dezvoltarea lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale. Ele sunt singurele resurse inepuizabile de creativitate, de solutii noi si idei noi, originale si valoroase.

Prin urmare, succesul organizatiilor, gradul de competitivitate si progresul acestora depind in mare masura de calitatea resurselor umane.  Atentia managementului trebuie orientata in principal asupra crearii unui climat motivational sau organizational corespunzator, in care necesitatile individului sa poata fi integrate in cele ale firmei si prin care individul sa-si poata satisface cat mai bine propriile obiective muncind pentru cele ale organizatiei.

Avand in vedere ca eficacitatea utilizarii celorlalte resurse aflate la dispozitia unei organizatii depinde in mare masura de eficacitatea folosirii resurselor umane, acestea nu sunt numai deodebit de valoroase dar si deosebit de scumpe, ceea ce impune tratarea lor corespunzatoare si utilizarea cat mai eficienta a acestora.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: LicentaMANAGEMENTresurse umanelucrare de diploma