Ingrijirea bolnavului cu insuficienta renala

Lucrare licenta Medicina

Incarcat la data: 24 Noiembrie 2010

Autor: z. lucia-alina

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 75

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3394 kb

Aparatul urogenital - este format din aparatul urinar si genital. Cea mai mare parte a produsilor de excretie se elimina, printr-un ansamblu de organe care formeaza aparatul excretor. Aparatul urinar - este alcatuit din cei doi rinichi si de caile evacuatoare ale urnii: calice, bazinete, uretere, vezica urinara si uretra.

Rinichii - organele secretoare ale urinii, au forma de boabe de fasole si sunt situati de o parte si alta a coloanei lombare. Fiecare rinichi, incojurat de un strat celulo-adipos si invelit de o capsula fibroasa inextensibila, este situat in loja renala.

Rinichii au o margine externa convexa, o margine interna concava si doi poli: unul superior si altul inferior. Pe partea concava se afla hilul renal, alcatuit din artera si vena renala, limfaticele, nervii, jonctiunea uretero-bazinetala. Rinichiul drept este situat ceva mai jos decat cel stang. Loja renala este limitata in sus de diafragm, in spate de ultimele doua coaste si dedesubtul lor de muschi si de aponevrozele lombare, iar inainte, de viscerele abdominale. In jos, loja renala este deschisa [de aici, usurinta cu care se produce ptoza renala].

Cuprins:
Capitolul   I ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA APARATULUI
RENAL    4
Capitolul  II  NOtIUNI GENERALE DESPRE
INSUFICIENtA RENALA    10
SEMIOLOGIA APARATULUI URINAR    10
Capitolul   III PREGaTIREA PACIENtILOR PENTRU EXLORARI RADIOLOGICE ŞI FUNCtIONALE ALE
APARATULUI RENAL    18
Capitolul IV  iNGRIJIREA PACIENtILOR CU
INSUFICIENta RENALa    35
Capitolul V  PLAN DE iNGRIJIRE NURSING.    47
Capitolul VI CONCLUZII    72

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAlucrare de licentainsuficienta renala