Ingrijirea pacientilor cu scarlatina

Lucrare licenta Medicina

Incarcat la data: 22 Aprilie 2010

Autor: pop anca

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

Daca pe fundul Oceanului Atlantic (de la 8000 m adancime) s-ar aduce un peste la suprafata apei la mica adancime, ochii pestelui ar iesi din orbite, iar basica de aer a pestelui ar aparea la gura acestuia ca un balon umflat puternic cu aer ; daca stratul de solzi care il acopera nu ar fi suficient de ferm, animalul ar face explozie. Acelasi lucru s-ar intampla cu un om care ar fi scos din atmosfera in care traieste.
   
Atmosfera este un strat de aer de aproximativ 100 de kilometri grosime, dispus in jurul Pamantului. Pe fundul acestui imens ocean de aer adanc de 100 km, fiecare centimentru patrat de suprafata suporta o presiune atmosferica de un kg. Omul traieste pe fundul acestui ocean de aer. Pe suprafata pielii, care masoara 1,5 m patrati, atmosfera exercita o presiune de 15.000 kg.  Aceasta presiune formidabila nici nu il turteste, nici macar nu este simtita, pentru ca omul respira.

Presiunea atmosferica este echilibrata de razele de gazele din aer, care datorita respiratiei au ajuns in sange si tesuturi care fac ca in corpul omenesc sa existe o presiune egala cu cea din exterior. Presiunea atmosferica (externa) se afla in echilibru cu presiunea (interna) a tesuturilor. Presiunea  interna este chiar mai puternica, pentru ca lichidele corpului sunt o solutie salina, in care moleculele dizolvate apasa prin miscarea lor cu asa numita presiune osmotica, de mai multe atmosfere, asupra peretilor corpului, care sunt astfel intr-o permanenta tensiune.

Cuprins:  

1.Anatomia si si fiziologia aparatului respirator.
2.Scarlatina:      
a.  definitie 
b . etiologie                 
c.  semne si simptome
d  clasificare
e .epidemiologie
f. diagnostic
g. evolutie si prognostic          
h. profilaxie     
j.cmplicatii 
k.criterii de externare
l.Investigatii clinice si paraclinice
3. Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientilir cu scarlatina.          

 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: Licentapacientilucrare de diplomaasigurari de sanatate