STUDIU ASUPRA REPREZENTARILOR SOCIALE

Lucrare licenta Psihologie

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2009

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 70

Tip fisier: zip

Marime fisier: 81 kb

Problema studierii unor reprezentari sociale (RS) specifice unei anumite categorii de actori sociali si unui anumit spatiu social face necesara o primire de ansamblu asupra problematicii generale a RS. Se ridica o serie de intrebari pe marginea RS: "Care este natura lor ?", "Ce factori determina RS diferite ale aceluiasi obiect ?", "Cum se formeaza RS ?", "Cum actioneaza RS ?", "Care este rolul lor social ?", etc., de ale caror raspunsuri depind intelegerea, explicarea si stabilirea semnificatiei fenomenului reprezentational intr-un context dat.


Astfel, ne propunem in acest prim capitol o explicare a conceptului general de "RS", cu evidentierea aspectelor sale teoretice si structural-functionale. Pusi in fata definirii conceptului de "RS", constatam o mare diversitate a definitiilor. O serie de autori au reluat dupa anii '60 aceasta notiune, in studii de tip teoretic, empiric, experimental sau non-experimental.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: licenta la psihologielucrare de diploma