BUDISM

Lucrare licenta Religie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: MarinaR

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 80 kb

Ca religie izvorata in perimetrul indian, buddhismul se va prezenta ca o atitudine reformatoare a vechilor structuri panindiene. Stim ca vechile structuri indiene aveau ca punct de plecare conceptia despre Brahman si despre Atman ca realitati care cuprind existenta si care realizau intregul edificiu doctrinar cunoscut sub denumirea de hinduism. Evident, doar o anumita parte din vechile viziuni se vor mai regasi in noua conceptie despre lume si viata, motiv pentru care Welthanshaung-ul buddhist se va constitui ca o forma cu totul speciala.


Predica buddhista se va formula in termenii cei mai materialisti cu putinta, nemaigasindu-se o ontologie asa cum era ea formulata in hinduism, ci doar o conceptie despre existenta care pleaca de la observarea inlantuirilor de cauze si de efecte observabile in domeniul creatului si "realizabile" prin meditatie. Predica buddhista originara se va constitui intr-un compus de date care vor sa transmita informatia ca tot ceea ce exista se lasa clasat in norme si categorii de diferite nuante ce se regasesc intr-o permanenta stare de conditionare. Conceptia va fi cunoscuta in gandirea buddhista clasica cu numele de Lantul cauzalitatilor (prtittyasamudpada).


Numar de pagini: 50

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diplomalucrari diploma