Analiza activitatii comerciale si gestiunea resurselor materiale si umane in restauratie

Lucrare licenta Turism

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: simona

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 71

Tip fisier: zip

Marime fisier: 173 kb

Posibilitatea de a alege este unul dintre atributele societatii moderne. Racordandu-se la cerintele actuale, industria serviciilor de restauratie tine sa se diversifice permanent, pentru a oferi o gama variata de localuri, meniuri, preturi, facilitati, conform asteptarilor, cerintelor, gusturilor, preferintelor si posibilitatilor diferitelor categorii de clienti. Scopul si obiectivele lucrarii constau in abordarea problemelor pe care le ridica gestiunea restaurantelor, inclusiv tehnologia activitatilor desfasurate.

Lumea moderna, caracterizata printr-o dezvoltare intensa a tehnicii si a stiintei, a oferit numeroase posibilitati de perfectionare a industriei serviciilor de restauratie si de aparitie a unor noi metode si posibilitati de satisfacere a asteptarilor clientilor. Odata cu cresterea numarului populatiei, ridicarea nivelului veniturilor, cresterea duratei timpului liber, urbanizarea si democratizarea, se impune necesitatea pregatirii si perfectionarii unor manageri care ar reactiona prompt si corect la conditiile schimbatoare ale pietei. O administrare profitabila a restaurantelor necesita nu numai o cunoastere a operatiunilor si a procesului tehnologic din cadrul acestora, ci si a celor mai moderne si mai noi concepte si tehnici de management.

Volumul si structura lucrarii. Lucrarea este structurata pe 5 capitole. Continutul este expus in 73 de pagini, ilustrate cu tabele si scheme. in plus, lucrarea contine cuprins, introducere, incheiere, surse bibliografice.
in introducere este argumentata actualitatea si semnficiatia temei, sunt prezentate obiectivele cercetarii, este expusa o caracteristica succinta a tezei cu evidentierea semnificatiei teoretice si a valorii aplicative a lucrarii.

Capitolul 1 al lucrarii - Alimentatia publica – tipologie si caracteristici – prezinta totalitatea tipurilor de unitati de alimentatie publica existente in tara pornind de la restaurantele cu caracter social si pana la cele cu vocatie comerciala.

Capitolul 2 al lucrarii - Amenajarea tehnologica a unui restaurant – abordeaza problematica  amenajarii spatiului unui restaurant. Sunt avute in vedere totalitatea elementelor ce tin de : constructie si instalatii, organizarea muncii in bucatarii si in celelalte spatii de productie, spatiile pentru servire si anexe, asigurarea unitatilor social-administrative si gospodaresti, pastrarea si depozitarea marfurilor, asigurarea functionarii instalatiilor tehnice din dotare, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si de lucru. Capitolul cuprinde si o serie de indicatii si recomandari referitoare la modalitatile de intretinere a obiectelor de inventar.

Capitolul 3 al lucrarii - Gestiunea resurselor materiale si de forta de munca – pune in evidenta importanta calitatii resurselor umane intr-un restaurant. Capitolul face referire si la cerintele urmarite in procesul de angajare a personalului respectiv : aptitudini intelectuale, cunostinte, deprinderi, pe langa cunostintele profesionale asupra preparatelor si bauturilor, cunostinte de cultura generala, cunostintele matematice pentru efectuarea calculelor.
in a doua parte a acestui capitol se prezinta principalele politici de marketing abordate in domeniul alimentatiei publice. Ultima parte a acestui capitol se refera la modalitatea de stabilire a preturilor de vinzare in cadrul restaurantului dar si cea de intocmire a listelor de preparate.

Capitolul 4 al lucrarii - Gestiunea resurselor umane si materiale in restauratie- studiu de caz S.C Holz Production S.R.L – cuprinde analiza de ansamblu a proceselor de gestiune din cadrul restaurantului Isharo, precum si o serie de propuneri si solutii inovatoare privind perfectionarea sistemului de management in restaurant.

Capitolul 5 al lucrarii - Concluzii si recomandari - ideile si rezultatele cercetarii sunt recapitulate in ultimul capitol al tezei, fiind propuse si argumentate solutii, directii si modalitati de perfectionare a actualului sistem de management al restaurantului.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.