Analiza potentialului S.C. Hotel Parc profil turistic si stabilirea punctelor forte si slabe

Lucrare licenta Turism

Incarcat la data: 16 Ianuarie 2010

Autor: stoica flori

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 90

Tip fisier: zip

Marime fisier: 117 kb

Schimbarile social - politice care au avut loc in Europa Centrala si de Est in perioada 1988 - 1990 s-au reflectat in mod general in piata produselor de turism. Contextul socio - economic national al perioadei 1990 - 1996 s-a caracterizat prin tranzitia de la economia planificata de comanda, spre economia de piata, o serie de factori si tendinte avand evolutii contradictorii dar cu perspectiva de stabilizare.
    
Aspectele generale ale contextului din Europa Centrala si de Est au fost caracteristice si pentru produsul turistic din Romania. Principalii factori noi care au indus mutatii reflectate in indicatorii ce caracterizeaza activitatea de turism au fost urmatorii:
- liberalizarea climatului politic si legislativ privind calatoriile internationale;
- reducerea nivelului de trai ca urmare a recesiunii economice;
- dezorganizarea relatiilor fostei piete regionale C.A.E.R. cu urmare asupra modificarii fluxurilor de turisti;
- modificarea structurii bugetului de familie in defavoarea segmentului de cheltuieli alocate petrecerii timpului liber;
- mutatii in comportamentul cumparatorilor produsului turistic, respectiv aparitia “turismului comercial”  si dezvoltarea unui nou segment de turism pentru destinatii exotice;
- reducerea subventiilor statului pentru actiunile de turism;
- aparitia unor produse concurentiale pentru petrecerea timpului liber;
- aparitia operatorilor privati in domeniul turismului;
- scaderea interesului pentru cumpararea de servicii turistice de catre companii straine datorita perceperii mediului social - politic din Romania ca instabil in special in perioada 1992- 1993; slaba publicitate a produsului turistic romanesc in tara si strainatate.

CUPRINS

Introducere..............................................................................................................................5

CAPITOLUL 1

S.C. “HOTEL PARC”................................................................................................................8

1.1. ISTORIC SI CARACTERISTICI...........................................................................................8

    1.1.1. Istoric.....................................................................................................................8

    1.1.2. Amplasare..............................................................................................................8

    1.1.3. Statutul hotelului....................................................................................................9

    1.1.4. Situatia privatizarii.................................................................................................9

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE.............................................................................................10

    1.2.1. Servicii hoteliere................................................................................................10

        1.2.1.a). Servicii de baza - cazare........................................................................10

                           - alimentatie..................................................................10

        1.2.1.b). Servicii suplimentare - cu plata..............................................................11

                           - fara plata...............................................................12

1.3. EVOLUtIA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO- FINANCIARI..........................13

    1.3.1. Prezentarea principalilor indicatori economico - financiari....................................13

                            - hotel

                            - restaurant

1.4. STRUCTURA ORGANIZATORICa GENERALa...............................................................15

    1.4.1. Compartimentul de cazare....................................................................................16

    1.4.2. Compartimentul de alimentatie publica.................................................................17

    1.4.3. Compartimentul tehnic..........................................................................................18

    Organigrama...................................................................................................................20

CAPITOLUL 2

ACTIVITATEA HOTELIERa.......................................................................................................21

2.1. iNCADRAREA HOTELUI PE CATEGORII (STELE)...........................................................21

    2.1.1.Criterii privind constructiile si instalatiile.................................................................21

    2.1.2. Criterii privind dotarea cu mobilier, lenjerie si alte obiecte....................................22

    2.1.3. Criterii privind serviciile minime oferite turistilor ...................................................24

    2.1.4. Alte criterii..............................................................................................................25

2.2. ANALIZA - DIAGNOSTIC A BAZEI MATERIALE...............................................................25

    2.2.1. Cladirile.................................................................................................................25

        2.2.1. a). Prezentare generala..............................................................................25

        2.2.1. b). Clasificare spatii.....................................................................................27

        2.2.1. c). Structura de rezistenta, tamplarie, finisaje, instalatii electrice, termice,                 sanitare......................................................................................................29

        2.2.1. d). Diagnostigrama.....................................................................................31

    2.2.2. Dotarea camerelor................................................................................................32

        2.2.2. a). Dotare apartament................................................................................32

        2.2.2. b). Dotare camera cu doua paturi..............................................................33

        2.2.2. c). Dotare camera cu un pat.......................................................................35

        2.2.2. d). Dotarea  grupurilor sanitare din camere...............................................36

    2.2.3. Diagnostigrama potentialului bazei materiale.......................................................37

2.3. PERSONALUL...................................................................................................................38

    2.3.1. Criterii de diagnosticare........................................................................................38

    2.3.2. Diagnostigrama potentialului uman.......................................................................44

2.4. ESTIMaRI GENERALE PRIVIND ATRACTIVITATEA HOTELULUI..................................48

    2.4.1. Conditii generale asigurate...................................................................................48

    2.4.2. Ambianta si comportamentul angajatilor fata de clienti.........................................50

    2.4.3. Tarife de cazare si alte servicii..............................................................................51

    2.4.4. Structura clientelei................................................................................................54

    2.4.5. Indicatori specifici pentru hotel.............................................................................55

CAPITOLUL 3

ACTIVITATEA iN RESTAURANT SI ALTE FORME DE ALIMENTAtIE PUBLICa.................57

3.1. SPATIILE PENTRU SERVIREA MESEI.............................................................................57

3.2.  DOTAREA SPAtIILOR DE SERVIRE A MESEI...............................................................58

3.3. PERSONALUL DIN RESTAURANT SI COFETaRIE.........................................................59

3.4. DOTAREA BUCaTaRIEI SI LABORATORULUI DE COFETaRIE....................................60

3.5. PERSONALUL DIN BUCaTaRIE SI LABORATORUL DE COFETaRIE..........................63

3.6. ESTIMaRI GENERALE PRIVIND CALITATEA MENIURILOR SI SERVICIILOR..............64

CAPITOLUL 4

MANAGEMENTUL SI ORGANIZAREA.....................................................................................66

4.1. CONDUCEREA (managementul)......................................................................................66

    4.1.1. Organizarea conducerii.........................................................................................67

    4.1.2. Organizarea productiei..........................................................................................68

    4.1.3. Organizarea muncii...............................................................................................70

    4.1.4. Diagnostigrama managementului si organizarii....................................................70

CAPITOLUL 5

CONCLUZII SI PROPUNERI.....................................................................................................82

Bibliografie...............................................................................................................................85

 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZApuncte de vederePotential turistichotel parcprofil turistic