Gaseste: Master Doctorat

 • Curriculum propus confera sansa dobandirii de competente in psihologia pastorala, psihoterapia ortodoxa si pedagogia religioasa.
  C o n s i l i e r e a  (in acceptiune romaneasca, „sfatuirea”) este o preocupare esentiala, care se extinde enorm in lumea noastra, datorita nevoilor de echilibru interior, eficienta si „succes social” a numeroase categorii de persoane, care se simt confruntate cu probleme pe care nu le pot depasi singure.


  Ajutorarea prin dialog a semenului capata valente stiintifice, aproape „tehnice”, pastrand insa acea caldura reconfortanta menita sa umanizeze, sa te apropie de sufletul celui suferind. Modalitatea concreta de a oferi ajutor este o stiinta care poate deveni o adevarata arta in mainile unui „profesionist” de calitate.


  Intr-o lume complexa si contradictorie, printr-un „plus” de competenta psihologica, duhovniceasca si de comunicare, putem sa intelegem intr-o maniera superioara destinul, propriile reactii si universul interior al semenilor.

  M A S T E R A T U L se adreseaza unei game largi de profesionisti care lucreaza in domeniul ajutorarii semenilor: preoti, profesori, psihologi, medici, asistenti sociali sau medicali, pedagogi etc., precum si tuturor celor care doresc sa deprinda stiinta comunicarii si a relatiilor interpersonale.

  A r i i   de   a p l i c a b i l i t a t e  a  competentelor dobandite:

       •   Vindecarea ranilor trecutului;
       •   Eliminarea stresului;
       •   Adaptabilitate la mediul tineretului;
       •   Depasirea reactiilor de doliu;
       •   Decizia avort-sarcina;
       •   Orientarea sexualitatii;
       •   Problematica feminismului;
       •   Viraje in cariera;
       •   Adaptarea la alte culturi si mentalitati;
       •   Universul spiritual-duhovnicesc;

  A fi specialist in consiliere inseamna:
  ● sa cunosti calea de imbunatatire a performantelor si a vietii persoanelor sanatoase;
  ● sa ai puterea de a creste eficienta si a reduce substantial frustratiile inerente unor activitati colective;
  ● sa contribui la raspandirea, dezvoltarea si aplicarea in viata tuturor a tehnicilor de relaxare;
  ● sa elimini din viata ta si a semenilor stresul  profesional, element patogen al existentei umane generator de uzura psihica, fizica, biologica etc.;
  ● sa-ti calauzesti semenii intr-o calatorie duhovniceasca prin subconstient, deconspirand multe percepte negative nescrise ale propriei vieti;
  ● sa contribui decisiv la reorganizarea inteligenta a propriei vieti personale si profesionale; acceptarea limitelor proprii; supravegherea inteligenta a sanatatii si a regimului alimentar;
  ● sa iei noi decizii ce tin de orientarea fundamentala a existentei.
   
  O noua perspectiva existentiala si un nou mod de a trai viata presupune dezvoltarea unor deprinderi si abilitati precum:
  ● corecta stabilire a prioritatilor;
  ● inteligenta luare a deciziilor;
  ● introducerea gandirii pozitive;
  ● confruntarea victorioasa cu crizele vietii;
  ● prelucrarea conflictelor interioare;
  ● optiunea benefica pentru o periodica relaxare
  ● imbunatatirea relatiilor cu altii etc.;


  Pentru a avea rezultate reale, profesiunea de „asistent social” implica obtinerea de largi competente in psihoterapia de sustinere, deprinderea abilitatilor sociale, activarea si motivarea altor persoane, stimularea initiativei personale, toate insotite de un tact deosebit. Toate acestea apartin domeniului consilierii. Consilierea creeaza o viziune mai „umana” despre persoanele cu probleme, care sunt privite „dinauntru”, in conformitate cu preceptele ascultarii empatice si cu principiile crestine.