Gaseste: Master Doctorat
 

Master Antropologie evolutionista – Homo sapiens intre determinism biologic si diversitate culturala

Program: Master
Acreditare: Acreditata
 
Subdisciplina: Biologie
Durata: 24 luni
 
 

 • Cursuri de zi, cu taxa, organizat in 4 semestre in care se prevad in medie 20 ore de activitati didactice pe saptamana.

  Fiecarui semestru ii corespunde un numar de 30 de credite, existand un numar de 120 de credite pe perioada studiilor de master.

  Masterul de Antropologie evolutionista – „Homo sapiens intre determinism biologic si diversitate culturala” se adreseaza licentiatilor in biologie, psihologie, sociologie, medicina, filosofie, istorie, lingvistica, arhitectura, arte, stiinte economice si politice, etc. interesati sa dobandeasca o perspectiva exhaustiva asupra originii si evolutiei bio-culturale a speciei umane.

  In demersul nostru vom respecta principiile fundamentale ale cercetarii etologice formulate de Niko Tinbergen conform carora o problema data poate fi rezolvata odata ce sunt descifrate mecanismele imediate (proximate) referitoare la cauzalitate si evolutia ontogenetica precum si  mecanismele fundamentale (ultimate) referitoare la functia adaptativa si originea filogenetica a fenomenului investigat.

  Studiul evolutiei omului este un demers util, furnizand o solida baza stiintifica pentru intelegerea multiplelor fatete ale omului si societatii umane. Aceasta cunoastere poate fi valorificata in toate domeniile legate de om si societate, de la practicile legate de nastere, educatie si munca pana la stabilirea politicilor locale si nationale.

  Masterul va creste competentele celor ce doresc sa urmeze o cariera didactica sau stiintifica in domenii ce au drept obiect de studiu omul. De asemenea va reprezenta un atu cognitiv semnificativ pentru cei ce vor urma o cariera in domenii precum medicina, consilierea si asistenta sociala, politica, psihologie si psihoterapie, drept, resurse umane, management, comunicare si mass-media. Absolventii acestui master vor putea sa isi valorifice competentele obtinute in sectorul academic, ca personal didactic sau de cercetare, etc.

  Modalitatile de lucru in sectorul guvernamental si local sunt variate si pot include gestionarea de studii pentru organismele guvernamentale sau locale, conducerea de investigatii criminalistice si studiul comunitatilor locale minoritare. Absolventii pot fi absorbiti si de sectorul privat putandu-si folosi abilitatile in aplicatii comerciale sau industriale, in furnizarea de consultanta pe teme diverse variind de la sapaturi arheologice in zonele de dezvoltare urbana si agricola pana la implicarea in campanii de publicitate.

  Organizatiile non-guvernamentale pot folosi de asemenea abilitatile dobandite de studenti in cadrul masterului, acestia putand creste influenta societatii civile in deciziile la nivel local sau national.

  In cadrul invatamantului preuniversitar posedarea unor cunostinte de antropologie evolutionista va contribui atat la educarea si instruirea copiilor si tinerilor, cat si la o ajustare a perspectivei relatiilor profesor/elev/parinte.

  Masterul  se bucura de sustinere din partea Institutului de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Romane cu care exista o colaborare stiintifica de lunga durata. Institutul ne va acorda sprijinul logistic si stiintific pentru acoperirea unor aspecte antropologice particulare si includerea studentilor masteranzi in activitatea de cercetare stiintifica pe santiere de profil. In acest institut functioneaza un program doctoral in Antropologie.

 
 
 
Programe asemanatoare
Master Gestiune si amenajare turistica
Universitatea din Oradea
Master Biologie medicala
Universitatea Bucuresti
Master Neurobiologie
Universitatea Bucuresti