Gaseste: Master Doctorat

 • Domeniul

  Asistenta sociala
   

  Ce va oferim:

   

  - pregatire  academica de inalt nivel pentru  calificarea  in consilierea  psihosociala  a persoanelor si grupurilor  afectate  de probleme  sociale (abandonul  si neglijarea  copiilor, bolile cronice, dependentele,  tulburarile  de inadaptare  la stres, abandonul  scolar, delincventa, deficientele  fizice  si psihice, violenta  domestica etc.).
  - combinarea  practicii  interpersonale  cu subdomenii  ale asistentei  sociale  (protectia  familiei, copiilor si tinerilor, ingrijirea sanatatii  fizice si mentale, protectia  persoanelor  varstnice, a persoanelor  cu handicap  etc.)
  - implicare  in activitati  educationale, clinice  si de cercetare  in domeniul  consilierii psihosociale  a persoanelor si grupurilor  sociale.

  Ce puteti obtine:

  - competente  profesionale specifice analizarii, evaluarii  si solutionarii  problemelor sociale  concrete.
  - cunostinte, abilitati si valori cu rol in imbunatatirea  calitatii  vietii persoanelor, familiilor  si a altor grupuri  aflate  in situatii de disfunctionalitate sociala.
  - pregatire pentru a lucra in domeniul protectiei copilului, in servicii adresate familiei, in serviciile comunitare de sanatate mintala, centre de consiliere a copilului, scoli, centre si institutii medicale si psihiatrice, programe de reabilitare, centre de ingrijire pentru varstnici, organizatii industriale si economice, programe de probatiune etc.

  Obiectivele specializarii:

  - analizarea factorilor implicati in problematica sociala atat la nivel individual, cat si la nivel psihosocial (familii si retele sociale), organizational sau comunitar.
  - abordarea unei serii de interventii psihosociale si de asistenta sociala ce au ca scop atat prevenirea si combaterea problematicii sociale, cat si ameliorarea efectelor pe care problemele sociale le au asupra  persoanelor, familiilor si comunitatilor.
  - prin disciplinele oferite studentilor, programul de masterat combina o metoda practica esentiala in domeniul asistentei sociale (practica interpersonala cu indivizi, familii si grupuri sociale) cu numeroase subdomenii ale asistentei sociale.
  - programul promoveaza o perspectiva interdisciplinara si cauta activ relatii de colaborare cu profesionisti si programe din alte arii academice sau clinice.

  Debusee profesionale

  Prin specializarea de Master in Consiliere in Asistenta Sociala, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala  isi  propune formarea unor specialisti care, pe langa competentele  teoretice si practice esentiale in exercitarea profesiei de asistent social,  sa dobandeasca si competente profesionale specifice analizarii, evaluarii  si solutionarii  problemelor sociale concrete, prin servicii de consiliere, care sa completeze alte tipuri de servicii si prestatii  adresate indivizilor si grupurilor vulnerabile. Asadar, se ofera studentilor un program  care sa-i pregateasca pe acestia, fie sa-si continue studiile doctorale sau pregatirea profesionala in diferite domenii ale psihoterapiei individuale si/sau de grup, fie sa lucreze ca practicieni in:

  - domeniul protectiei familiei si copilului
  - servicii si centre de consiliere adresate familiei si grupurilor cu risc social
  - servicii comunitare de sanatate mintala
  - scoli si centre educationale
  - spitale  
  - centre si institutii medicale si psihiatrice
  - centre de plasament
  - programe de reabilitare psihosociala
  - centre de ingrijire pentru varstnici
  - organizatii de protectie a persoanelor cu deficiente fizice si psihice
  - organizatii industriale si economice
  - penitenciare si programe de probatiune
  - cabinete private etc.