Gaseste: Master Doctorat
 
Program: Master
Acreditare: Acreditata
 
Taxa anuala: 3000 Ron
Subdisciplina: Stiinte ale comunicarii
Durata: 24 luni
 
 

 • Program dezvoltat impreuna cu Facultatea de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative

  Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti si Facultatea de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative lanseaza in anul scolar 2011-2012 un nou program de masterat, Jurnalism politic  (doi ani).

  Acest masterat este destinat absolventilor de invatamant superior interesati in redarea mediatica a politicului, in analiza si comunicarea politica, in analiza politicilor anti-discriminare si pentru egalitate de sanse. Masteratul imbina abordari din stiintele politice, sociologie, jurnalism, structura curiculara fiind inter si trans-disciplinara. Programul  necesita cunostinte de baza in cel putin una dintre specializarile: Jurnalism si stiintele comunicarii. stiinte politice, Drept, Relatii internationale, Sociologie, stiintele educatiei, Filosofie.

  Misiune si obiective:

  Misiunea principala a masteratului este aceea de a forma specialisti in analiza politica si in redarea vietii politice in plan mediatic sprijinind valorile democratice. Programul are ca scop nu doar pregatirea teoretica a masteranzilor, ci si formarea unor abilitati practice adaptate dinamicii pietei muncii.

  Obiective specifice

  La terminarea programului, absolventii acestui profil vor fi in masura sa ocupe un post intr-o organizatie (agentie de relatii publice, departament de relatii publice, etc.) si sa practice in mod adecvat comunicarea publica, jurnalismul politic, analiza vietii politice si a principalilor actori ai acesteia.

  Exercitarea sarcinilor si functiilor legate de comunicare se bazeaza pe capacitatea de a avea o viziune de ansamblu a organizatiilor in contextul lor general social-politic si a interactiunilor lor cu diferitele componente ale mediului. Noua specializare va atinge diferite aspecte practice, strategice, susceptibile sa permita o insertie rapida pe piata muncii si reconversiei profesionale.

  Experienta celor doua institutii, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti si Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA, din ultimii ani, certifica faptul ca domeniile de activitate subsumate sferei jurnalismului si al comunicarii politice se pot extinde si consolida chiar si in conditiile mai putin favorabile ale unei perioade de recesiune economica, oferind oportunitati profesionale deosebite absolventilor acestei specializari.