Gaseste: Master Doctorat
 
Program: Master
Tip program: Complementar
Acreditare: Acreditata
 
Alternative pentru program: Zi
Taxa anuala: 2200 Ron
Subdisciplina: Limbi moderne aplicate
Durata: 24 luni
 
 

 • Proiectul invatamantului filologic universitar a fost lansat la Sibiu in anul 1969, sub patronajul stimulativ al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, s-a materializat in cele 15 promotii dinainte de 1990, iar dupa „sincopa” dintre anii 1987 si 1990, s-a reluat in cadrul Universitatii din Sibiu, care s-a innobilat, in 1995, cu numele lui Lucian Blaga, sub semnul caruia au absolvit promotiile ulterioare.

  Invatamantul filologic sibian a cunoscut un destin rodnic prin consolidarea si acreditarea specializarilor traditionale (Germana, Engleza, Romana), apoi prin infiintarea si autorizarea altora noi, precum Franceza (ca prima specializare), Limbi Moderne Aplicate (Engleza, Germana, Franceza), iar din anul 2006 invatamantul biblioteconomic este continuat prin specializarea Biblioteconomie si stiinta informarii, acreditata in 2007.

  Componentei filologice i s-au adaugat una artistica si alta de management cultural, prin specializarile: Artele spectacolului de teatru si Teatrologie, ambele fiind acreditate. O dezvoltare semnificativa a cunoscut si invatamantul postuniversitar care s-a cristalizat sub forma studiilor de masterat si doctorat. Facultatea de Litere si Arte ofera peste cincisprezece programe de masterat acreditate cu profiluri diferite: masterate de profesionalizare, masterate de cercetare, precum si masterate de complementaritate.

  Demne de mentionat sunt si programele doctorale, Facultatea de Litere si Arte deruland cinci linii de studiu in domeniile Literatura britanica si americana, Limba romana, Literatura romana si Literatura germana.

  Incepand cu anul universitar 2005-2006, programele de studii au fost organizate pe trei cicluri – Licenta, Masterat si Doctorat, conform prevederilor Declaratiei de la Bologna, ale Progamului Spatiului European al invatamantului Superior si ale Legii 288/2004.

  In cadrul Facultatii de Litere si Arte functioneaza Centrul de Limbi Straine, independent de catedrele de specialitate ale Facultatii noastre, insa in stransa colaborare cu acestea, avand obiective specifice, complementare in comparatie cu pregatirea de specialitate asigurata conform planurilor de invatamant.

  De asemenea, in cadrul Facultatii de Litere si Arte functioneaza doua centre de cercetare: Centrul de Cercetari Filologice si Interculturale si Centrul de Cercetari “C. Peter Magrath” pentru studii interculturale.

  Facultatea de Litere si Arte gazduieste Institutul Confucius in cadrul caruia doritorii pot participa la ore gratuite de limba chineza precum si la ore de cultura si civilizatie chineza. Facultatea de Litere si Arte se bucura de colaborarea lectorilor straini din Germania, SUA, Austria, Franta care isi desfasoara activitatea in cadrul Lectoratelor din incinta institutiei noastre. Acestea functioneaza in stransa legatura cu Ambasadele si Centrele Culturale ale tarilor respective la Bucuresti.

  Cadrele didactice si studentii Facultatii de Litere si Arte beneficiaza de programele de mobilitati Erasmus si de parteneriate institutionale cu prestigioase universitati din Germania, Marea Britanie, SUA, Austria, Belgia, Franta, Danemarca si Grecia.

  Anual sunt organizate la Facultatea de Litere si Arte colocvii si simpozioane cu participare nationala si internationala: Colocviul International “Emil Cioran”, Congresul Germanistilor, East-West Cultural Passage, The American Week, Les Journées de la Francophonie, precum si Colocviul national studentesc “Lucian Blaga” (in onoarea lui Lucian Blaga, patronul Universitatii) respectiv Colocviul studentilor anglisti “Cultures in Transit”.

 
 
 
Programe asemanatoare
Master Studii de romanistica
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Studii anglo-americane
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Limba Franceza si Plurilingvism in Spatiul European
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Politica mondiala si europeana
Universitatea "Ovidius" din Constanta