Gaseste: Master Doctorat
 

Master Studii de cultura rusa si limba rusa pentru afaceri

Program: Master
Acreditare: Acreditata
 
Subdisciplina: Studii culturale
Durata: 24 luni
 
 

  • Este un masterat interdisciplinar care ofera o pregatire complexa filologico-economica, organizat de Catedra de filologie rusa  a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine (Universitatea din Bucuresti). Utilitatea programului a fost dovedita de rezultatele obtinute in perioada scursa de la infiintarea acestui Masterat.

    Studentii au posibilitatea sa frecventeze cursuri si seminare tinute de cadre didactice de prestigiu (profesori si conferentiari), din domenii reprezentative pentru ambele directii de pregatire: constante ale culturii ruse, specificul mentalitatilor, teoria discursului si comunicarii, limbaje de specialitate, literatura emigratiei ruse etc., precum si cursuri de management international, tranzactii comerciale internationale, spatiul geopolitic mondial, comunicare in afaceri.

    Scopul unui asemenea tip de masterat este sa ofere absolventilor cat mai multe oportunitati pe piata muncii – dupa terminarea masteratului absolventii pot ocupa diverse posturi in firme de comert exterior, banci, in invatamant.

    Programul de masterat are in atentie dezvoltarea competentei de comunicare profesionala, pornind de la ideea ca un bun negociator nu poate avea succes decat cunoscand mentalitatile, cultura si, evident, limba partenerului de afaceri.

    La Masterat se pot inscrie absolventi ai universitatilor din Bucuresti, precum si din alte centre universitare. Candidatii sunt primiti pe baza unei diplome care finalizeaza ciclul I de studii, de la orice facultate acreditata. Metodele de predare ale profesorilor s-au dezvoltat in concordanta cu noile cerinte ale invatamantului, adaptandu-se la un public destul de eterogen – vin la acest masterat studenti cu pregatiri diverse (filologica, economica, juridica, stiinte politice etc.).

 
 
 
Programe asemanatoare
Master Studii de romanistica
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Studii anglo-americane
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Limba Franceza si Plurilingvism in Spatiul European
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Politica mondiala si europeana
Universitatea "Ovidius" din Constanta