Gaseste: Master Doctorat
 

Master Teoria si practica editarii

Program: Master
 
Alternative pentru program: Zi
Subdisciplina: Limba si Literatura
Durata: 24 luni
 
 

  • Programul urmareste un scop practic, specializarea tinerilor absolventi de facultate intr-un domeniu tot mai dinamic - domeniul editorial.


    Absolventii vor dobandi competente de: corectura, redactare, stilizare, editare (inclusiv ingrijire de editii critice), PR si marketing, carti pe suport virtual, editare de manuale, notiuni de copyrirht, legislatie, politici culturale etc. Structura masteratului prevede parteneriate si practica in mari edituri romanesti (Humanitas, Polirom, Art, Sigma etc.), precum si punerea in relatie a textului cu imaginea tip cinematografic.


    Pregatirea presupune cursuri teoretice, ateliere, intalniri cu specialisti (redactori, traducatori, manageri in sistemul editorial) si practica in edituri, incercand sa puna in valoare creativitatea studentilor si cunostintele despre carte acumulate in facultate sau experienta cotidiana. Masteranzii se pregatesc sa devina profesionisti ai cartii, in cel mai concret mod cu putinta. Posibilitatile de angajare ale absolventilor privesc in primul rand editurile, presa si spatiul online, insa pot presupune si colaborari cu institurii culturale sau participari la proiecte culturale.
     

 
 
 
Programe asemanatoare
Master Studii de romanistica
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Studii anglo-americane
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Limba Franceza si Plurilingvism in Spatiul European
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Politica mondiala si europeana
Universitatea "Ovidius" din Constanta