Gaseste: Master Doctorat
 

Master Teoria si practica guvernarii - Guvernare si societate

Program: Master
Tip program: Complementar
Acreditare: Acreditata
 
Alternative pentru program: Zi
Subdisciplina: Stiinte politice
 
 

  • Masterul de Teoria si practica guvernarii pune un accent deosebit pe componenta practica, pe formarea unor competente practice de administrare a organizatiilor si institutiilor care au functii de management social si guvernamental. in afara pregatirii teoretice in domeniul politicilor publice, planificarii strategice, a teoriilor privitoare la managementul institutiilor publice, masteranzii vor fi initiati in domeniul practic al guvernarii, formandu-li-se competente pentru a putea gestiona procesele reale de guvernare. Astfel, pregatirea pe care o asiguram va fi conectata permanent la procesele de management real al institutiilor publice, subliniindu-se permanent legatura dintre componentele teoretice si cele practic reale ale acestor procese. Evaluarea finala la majoritatea cursurilor consta in realizarea unor cercetari aplicative, individuale sau in echipa. Cursurile au loc dupa amiaza, permitind astfel frecventarea lor si de catre masteranzii care au o slujba.
     

    Competente si dezvoltare profesionala

    Masterul de Teoria si practica guvernarii ofera absolventilor competente in analiza proceselor specifice elaborarii si implementarii politicilor publice, a managementului institutiilor publice si in proiectarea strategiilor de devoltare locala si nationala. O atentie deosebita este acordata proceselor sociale de la nivelul comunitatilor locale ca si managementului organizatiilor si institutiilor aflate in procese de criza. Competentele referentiale pe care noi urmarim sa le formam absolventilor nostri ii fac pe acestia sa poata lucra cu performante deosebite in domenii multiple precum: managementul institutiilor publice, ca experti in auditul institutional, in marketingul si managementul public, ca manager ai proiectelor de dezvoltare locala si regionala, in consilierea administratiei centrale, sau locale etc.
    Masterul de Teoria si practica guvernarii deschide doua directii de dezvoltare profesionala. Pe de o parte, el ofera primul pas intr-o cariera de cercetare si invatamant in domeniul specific al sociologiei guvernarii, pentru licentiatii din facultatile de sociologie, stiinte politice, economie etc. Pe de alta parte, programul nostru de master ofera competente complementare extrem de utile unor discipline foarte diverse, de la studiile economice si de management la disciplinele legate de domeniul politic si administrativ.