Gaseste: Master Doctorat

 • Masteratul de Studii Est Asiatice constituie o premiera, nu numai la nivelul sectiilor de limba chineza si japoneza din Catedra de Limbi Orientale care il organizeaza, ci la nivelul studiilor de orientalistica din România. Acest masterat raspunde asteptarii absolventilor de chineza, japoneza si coreana, precum si a unor absolventi de la facultatile de istorie, stiinte sociale, filozofie, psihologie, comunicare sau arte care doresc sa-si orienteze specializarea pe aceasta zona a Orientului indepartat.

  Oferta masteratului de Studii Asiatice consta in studiul unor probleme de limba si cultura care se constituie in patternul comun al traditiei (vechea arie sinica), pe suportul caruia s­-a dezvoltat noul model al Asiei de Est.

  Studierea acestui model cultural pe un fond comun, prin traduceri, si controlul interferarilor, al imprumuturilor si al diferentelor idiosincratice dintre cultura chineza,  japoneza si coreeana cere o abordare interdisciplinara, care reuneste filozofia, antropologia culturala, lingvistica, teoria traducerii etc. Acest tip de studiu reprezinta o remaniere benefica a orientalisticii care foloseste eficient si ajusteaza pe potriva obiectului, metodele de lucru deja testate in spatiul cultural occidental.

  Vor fi introduse problematici noi si se vor valorifica studii si directii de cercetare de ultima ora, vor fi exploatate materiale bibliografice mai putin accesibile, provenite din China, Japonia si Coreea.

  OBIECTIVE

  1. Aprofundarea si abordarea la un nou nivel de complexitate a cunostintelor esentiale despre patternele culturilor si civilizatiilor achizitionate in timpul celor trei ani de studiu anterior.

  2. Deprinderea unoi noi cunostinte, mai intâi practico-teoretice, la nivelul traducerii si a unor noi modele de cercetare necesare studiului interdisciplinar (antropologie culturala, tipologie culturala, studii culturale).

  3. Formarea unor deprinderi complexe de interpretare, analiza si traducere a fenomenelor specifice comunicarii interculturale si de sintetizare a datelor obtinute, care sa aiba ca rezultat un stil de intelegere matur intelectual si o capacitate de prezentare sistematica si pertinenta a acestora.

  4. Aprofundarea cunostintelor de limba si stapinirea principiilor si tehnicilor traducerii, considerata instrument specific al dialogului intercultural.

  5. insusirea unui minimum de cunostinte de comunicare orala si scrisa ale unei alte limbi decât aceea in care s-a masterandul specializat in cadrul programului de licenta.
   

 
 
 
Programe asemanatoare
Master Studii de romanistica
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Studii anglo-americane
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Limba Franceza si Plurilingvism in Spatiul European
Universitatea "Ovidius" din Constanta
Master Politica mondiala si europeana
Universitatea "Ovidius" din Constanta