Gaseste: Master Doctorat
 

Masterul european EGALES (Etudes genre et actions liées à l’égalité dans la société)

Program: Master
Acreditare: Acreditata
 
Subdisciplina: Stiinte politice
Durata: 24 luni
 
 

 • Programul are ca obiectiv sustinerea progresului in ceea ce priveste egalitatea dintre sexe si in mod mai general in ceea ce priveste discriminarea de orice fel. Masterul EGALES propune o specializare novatoare in vederea conceperii, implementarii si evaluarii politicilor de egalitate.


  Un program novator: masterul este centrat pe conceptele si actiunile legate de gen si de egalitate, avand 4 tematici fundamentale: educatia, sanatatea si cultura; munca si insertia sociala; politicile publice; mondializarea.

   

  Posibilitati de angajare: specializari si posturi recente create la nivel national si european in domeniile: responsabili cu egalitatea de sanse in institutiile publice; responsabili cu diversitatea in cadrul intreprinderilor; cercetare si invatamant superior; responsabili-experti privind drepturile femeilor; experti in cadrul unor asociatii internationale.

  O pregatire europeana: parcurs de 2 ani, cu 1 sau 2 semestre de mobilitate in universitatile europene partenere

   

  BENEFICII

  Persoanele interesate de inscrierea in acest master european vor beneficia, pe langa pregatirea primita in cadrul masteruluil FSP „Politicile egalitatii de sanse in context romanesc si european”:

   

  - de inscrierea automata in cadrul Universitatii Lyon 2 (si de statutul de student aferent)
  - de un stagiu de mobilitate de minim un semestru, maxim 2 semestre, efectuat intr-una din universitatile partenere
  - de posibilitatea de a aplica pentru participarea la un modul intensiv, organizat in luna iulie in cadrul uneia din Universitatile partenere (primul modul va fi organizat in iulie 2012 la Universitatea Lyon 2)
  - de o diploma finala eliberata de Universitatea Lyon 2 care certifica participarea la acest master european, precum si semestrul de mobilitate.