Alege-ţi tabăra din timp

de Paul Adam  | 747 vizualizari  | 0 comentarii
Alege-ţi tabăra din timp

Sursa foto: www.michaelbarata.com

“Puterea exemplului nu este doar o forma de educatie, ci este singura.” A. Einstein

Care sunt realizările tale, ce fapte susţin vorbele tale? Spui că ai reuşit în viaţă, dar eşti îmbrăcat cam prost. Vremea ipocriziei a trecut, dar că unii nu îţi dau seama încă. Simplul fapt că unii încă se comportă pe pilot automat, repetând nişte obiceiuri impuse de societate nu înseamnă că asta este realitatea. Trăim vremuri în care, cu cât ţii mai ascuns un secret, cu-atât suferi mai mult, şi cu cât îl scoţi la vedere cu-atât te eliberezi.

Se încheie încet epoca dinozaurilor economici. Monopoluri bazate pe şmecherie, intermediere, tunuri. Nu spun că ele nu sunt posibile încă. Spun doar că au ajuns la apus. NU trebuie să arestăm toţi corupţii, pentru că ar însemna să ne războim cu un sistem perfecţionat de ani de zile. Este suficient ca fiecare să construiască noul mecanism. În clipa când fiecare va trăi exclusiv din abilităţile pe care şi le-a dezvoltat, intermediarii vor muri singuri. În clipa când oamenii care vor trăi doar din ceea ce produc ei din talentul şi efortul lor, sistemul va sucomba. De fapt sistemul va sucomba mult mai devreme. Pe măsură ce tot mai mulţi îţi iau soarta în mâinile lor, şi înţeleg că sunt răspunzători de felul în care trăiesc, sistemul slăbeşte. Nici nu va trebui să fim toţi liberi, pentru că la un moment dat sistemul va sucomba sub povara fiscală pe care nu o va mai putea gestiona. Iar oamenii care vor depinde de sistemul politic şi administrativ vor fi atât de puţini încât lupta se va duce doar între cele două părţi: Conduşi şi conducători. Iar în acest timp, cei care răspund pentru viaţa lor, oamenii liberi, vor privi spectacolul.

De fapt nici măcar nu pot să spun că se va întâmpla în curând. Se întâmplă deja! Problema este că pe cei care răspund de viaţa lor, nu o să-i vezi nicăieri. Toţi cei pe care-i vezi sunt cei care vor ceva. Ţine minte, că un om care nu vrea nimic nu o să îl vezi. Dar pe cei care vor mereu ceva, pe aceia o să-i auzi mereu. Peste tot. Faptul că o anumită categorie de oameni nu cere nimic nu înseamnă că ea nu există!

Tu ce ai făcut astăzi ca să adaugi valoare lumii în care trăieşti? Dar ţie ce valoare ţi-ai adăugat? Ai lucrat la abilităţile tale? Ai înţeles că banii sunt o consecinţă şi nu un obiectiv? Sunt consecinţa abilităţilor tale de a oferi ceva lumii. Cântăreşte bine de care parte a baricadei vrei să te afli când sistemul va sucomba. Pentru că în acel moment, mulţi vor înţelege că lucrurile nu mai funcţioneaza aşa. 

Arată-mi un om care are abilităţile dezvoltate în ceea ce face şi o duce greu. Dar sunt convins că poţi găsi firme de intermediere care se târăsc prin criză. Fă ceea ce îţi place! Fă-o bine! Fă-o pentru omul din faţa ta, pentru ca lui să-i fie bine, şi el te va plăti fără ca măcar să-i ceri. Valoarea este răsplătită, pretenţiile nu! Oare studiezi vreun domeniu pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile sau studiezi ceva "ce se cere" ?

Pentru că trebuie să înţelegi că ceea ce "se cere" se cere pentru că oamenii sunt manipulaţi. Ei repetă un tipar care nu este al lor. Şi pe măsură ce ei se trezesc, o să ceară altceva.  Ceea ce se cere este o iluzie. Este bula pe care a fost clădit capitalismul. Cererea şi oferta este un principiu puternic deformat în zilele noastre prin aceea că oamenii sunt manipulaţi să ceară ce li se oferă deja.

O vorbă veche spune că pentru orice rahat de marfă se va găsi un rahat de cumpărător. Eu spun că pentru orice valoare ai de adăugat, se va găsi cineva care să o aprecieze.

 

"Dacă ai un cântec de cântat, se va găsi cineva să asculte"

- Mooji -

 

Tu cânţi ce se cere, sau cânţi cântecul tău? Tu modelezi lumea cu valoarea ta, sau îţi modifici valorile după cum cântă lumea?

Doi pensionar când se întîlnesc, evocă amintirile astfel: Ce vremuri erau...  Eu spun: Atenţie la vremurile care sunt! Alege tabăra din timp.
 

Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...