Deșteaptă-te, române!

de Mario Bîc  | 2651 vizualizari  | 0 comentarii
Deșteaptă-te, române!

Sursa foto: Facebook

Deșteaptă-te, române, și pe 2 Decembrie. Nu numai pe 1. Ieri ai fost viu, treaz și activ peste tot în lume. Sărbătorit, pomenit și iubit. Astăzi... unde ești? Că nu ești! Ți-e prezentă absența. Și mulți știu ce faci acum...

Deșteaptă-te, române, din blestematul somn al morții veșnice, în care te-adânciră, barbarul de Satan.

Deșteaptă-te, române, și fii om. Arată lumii că ai mâini curate și nepătate. Piepturi pline de Duh Sfânt, triumfător luptând lupta cea bună, în Numele lui Isus.

Deșteaptă-te, române, din lene, plictiseală și păcat. Croiește-ți calea strâmtă, ce puțini sunt pe ea, încredințându-ți soarta în mâna Celui ce te-a creat.

Deșteaptă-te, române, și înțelepțește-te, învățând a te ruga. Nu la sfinți. Și nici la moaște. Ci la Hristosul înviat, ce viața El și-a dat.

Deșteaptă-te, române, din nesfârșita stare de amorțeală, ce dă naștere tot mai multor înfrângeri, lacrimi și tristeți. Dacă alții dorm, asta nu înseamnă că și tu trebuie să dormi.

Deșteaptă-te, române, și leapădă ațipeala. Trezește-te. Îmbracă-te cu haina sfințenie. Cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Nu ca Ștefan Cel Mare, iubitor de războaie, iute la mînie şi vărsător de sînge.

Deșteaptă-te, române, și nu te lăsa doborât de ce vezi în jurul tău. Ia scutul credinței cu care vei putea stinge toate săgețile arzătoare ale vrăjmașilor.

Deșteaptă-te, române, și primește în dar coiful mântuirii, care n-a costat puțin. A costat o moarte de cruce pe Unicul Fiu de Dumnezeu.

Deșteaptă-te, române, și nu tăcea. Vorbește, iubește și prețuiește. Ai motive s-o faci, tăind cu sabia Duhului lăstarii de amărăciune.

Deșteaptă-te, române, de bună voie și nesilit de nimeni, la o viață nouă cu un nou viitor, căci nu omul ți-o spune, ci Domnul.

Deșteaptă-te, române. Ridică-ți ochii și privește. Cerul e deschis, iar jertfa de la Golgota încă e valabilă și azi. Nu e istorie.

Deșteaptă-te, române, caci iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte România.

Deșteaptă-te, române, la o dragoste fără prefăcătorie, lipindu-te de bunătate. Binecuvîntează și nu blestema. Bucură-te biruind răul prin bine.

Deșteaptă-te, române. Ce mai aștepți? Veghează și lucrează, căci nu mai este timp de pierdut. Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape.

Deșteaptă-te, române, la realitate. Nu mai trăi din amintiri. Lasă vorbăria și apucă fapta.

Deșteaptă-te, române. De ziua ta și în fiecare zi!

Deșteaptă-te, române. Acum ori niciodată...

 

Cuvinte cheie: Deșteaptă-teromâneRomâniadumnezeu
Deșteaptă-te,române,România,dumnezeu
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...