Deșteaptă-te, române!

de Mario Bîc  | 2829 vizualizari  | 0 comentarii
Deșteaptă-te, române!

Sursa foto: Facebook

Deșteaptă-te, române, și pe 2 Decembrie. Nu numai pe 1. Ieri ai fost viu, treaz și activ peste tot în lume. Sărbătorit, pomenit și iubit. Astăzi... unde ești? Că nu ești! Ți-e prezentă absența. Și mulți știu ce faci acum...

Deșteaptă-te, române, din blestematul somn al morții veșnice, în care te-adânciră, barbarul de Satan.

Deșteaptă-te, române, și fii om. Arată lumii că ai mâini curate și nepătate. Piepturi pline de Duh Sfânt, triumfător luptând lupta cea bună, în Numele lui Isus.

Deșteaptă-te, române, din lene, plictiseală și păcat. Croiește-ți calea strâmtă, ce puțini sunt pe ea, încredințându-ți soarta în mâna Celui ce te-a creat.

Deșteaptă-te, române, și înțelepțește-te, învățând a te ruga. Nu la sfinți. Și nici la moaște. Ci la Hristosul înviat, ce viața El și-a dat.

Deșteaptă-te, române, din nesfârșita stare de amorțeală, ce dă naștere tot mai multor înfrângeri, lacrimi și tristeți. Dacă alții dorm, asta nu înseamnă că și tu trebuie să dormi.

Deșteaptă-te, române, și leapădă ațipeala. Trezește-te. Îmbracă-te cu haina sfințenie. Cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Nu ca Ștefan Cel Mare, iubitor de războaie, iute la mînie şi vărsător de sînge.

Deșteaptă-te, române, și nu te lăsa doborât de ce vezi în jurul tău. Ia scutul credinței cu care vei putea stinge toate săgețile arzătoare ale vrăjmașilor.

Deșteaptă-te, române, și primește în dar coiful mântuirii, care n-a costat puțin. A costat o moarte de cruce pe Unicul Fiu de Dumnezeu.

Deșteaptă-te, române, și nu tăcea. Vorbește, iubește și prețuiește. Ai motive s-o faci, tăind cu sabia Duhului lăstarii de amărăciune.

Deșteaptă-te, române, de bună voie și nesilit de nimeni, la o viață nouă cu un nou viitor, căci nu omul ți-o spune, ci Domnul.

Deșteaptă-te, române. Ridică-ți ochii și privește. Cerul e deschis, iar jertfa de la Golgota încă e valabilă și azi. Nu e istorie.

Deșteaptă-te, române, caci iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte România.

Deșteaptă-te, române, la o dragoste fără prefăcătorie, lipindu-te de bunătate. Binecuvîntează și nu blestema. Bucură-te biruind răul prin bine.

Deșteaptă-te, române. Ce mai aștepți? Veghează și lucrează, căci nu mai este timp de pierdut. Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape.

Deșteaptă-te, române, la realitate. Nu mai trăi din amintiri. Lasă vorbăria și apucă fapta.

Deșteaptă-te, române. De ziua ta și în fiecare zi!

Deșteaptă-te, române. Acum ori niciodată...

 

Cuvinte cheie: Deșteaptă-teromâneRomâniadumnezeu
Deșteaptă-te,române,România,dumnezeu
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau