Cu totii avem nevoie de o poveste

de Bianca Bojan  | 3018 vizualizari  | 0 comentarii
Cu totii avem nevoie de o poveste

Sursa foto: tamiyuwono.files.wordpress.com/2011/04/tumblr_lj3v2jegma1qdnicmo1_500.jpeg

Rutina. Schimbari neasteptate. O furtuna devastatoare urmata de cel mai frumos si linistitor curcubeu. Viata. Un melanj de momente imprevizibile si clipe banale, repetitive. E cel mai comun si, in acelasi timp, cel mai misterios si extraordinar dar pe care il primim, dar oare stim ce sa facem cu el?


Avem multe giji, preocupari, temeri, probleme care ne umplu gandurile si ne intoxica sufletul zi de zi. Viata e complicata. Sau poate doar noi oamenii suntem complicati.
  

Mancam, iubim, dormim, muncim, suntem tristi ori ne bucuram, invatam, cheltuim. In cantitati variabile. Existam, dar oare traim ?
  

In materialitatea ei, si o piatra exista. Ori un frumos vitraliu pictat pe fereastra unei biserici celebre si, totusi, aceste lucruri nu se vor bucura niciodata de pretiosul dar numit viata, spre deosebire de noi, norocosii oameni. Insa, pentru a ne bucura de acest cadou divin, trebuie sa ne detasam din cand in cand de lucrurile fizice si sa acordam mai multa atentie sufletului. Acesta este, de fapt, esenta care defineste fiintele vii.
  

Din cauza tumultului coplesitoarei societati in care traim, uitam de sufletul nostru, uitam sa ne cream povesti frumoase, uitam sa visam.
  

Povestile au un rol vital in educatia si buna dezvoltare a copiilor, dar nu trebuie sa uitam de ele nici ca adulti. Un roman sau chiar o productie cinematografica ne prezinta povesti care ne permit sa luam o binemeritata pauza de la grijile cotidiene.
  

Cel mai bine este, insa, sa ne cream propriile povesti. Cum? Folosindu-ne imaginatia! Mintea ne poate duce in locuri in care nu vom ajunge niciodata cu ajutorul picioarelor. Trebuie sa ne permitem sa visam, sa ne concentram asupra sentimentelor si trairilor noastre.
  

Gandurile despre ce vom manca la cina sau despre cum ne vom impresiona noul sef pot astepta. Trebuie sa ne lasam imaginatia sa zboare. Oare cat de departe ne va duce ea ?
  

Cultiva visarea, practica reveria! Detaseaza-te de problemele zilnice si acorda atentie si nevoilor sufletului si mintii tale! Hraneste-le precum iti hranesti corpul; astfel, vei putea si sa traiesti, nu doar sa existi.

 

Cuvinte cheie: VIATAvisarePOVESTEreverieFrumostraiesteFILOSOFIE
VIATA,visare,POVESTE,reverie,Frumos,traieste,FILOSOFIE
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...