Prea multa credinta strica

de Bianca Bojan  | 5483 vizualizari  | 3 comentarii
Prea multa credinta strica

Sursa foto: imagejournal.org/uploadedfiles/Image/Religion.jpg

Am observat ca e la moda sa fii ateu. Poate pentru ca in ultimul timp oamenii, in general, au tendinta sa fie mai liberi, mai emancipati, dorindu-si independenta chiar fata de acea forta superioara despre care vorbeste religia; dar pana la urma motivele conteaza mai putin.

Mie una mi se pare trist sa nu crezi in nimic, caci asta inseamna sa fii ateu. La fel de trist mi se pare si scenariul in care te lasi manipulat de niste dogme bisericesti, si faci unele lucruri pe care nu le doresti sau, din contra, te abtii de la lucrurile care, poate, te-ar face fericit doar pentru ca ai impresia ca vei fi pedepsit intr-o presupusa viata de apoi.

Eu cred ca exista o forta suprema, un Dumnezeu, foarte posibil creatorul nostru. Mi-e greu sa accept faptul ca noi oamenii, fapturi atat de imperfecte si limitate, reprezentam cel mai evoluat grad al unei vietati. Ma indoiesc, insa, de existenta dogmelor bisericesti, nu cred in preoti, moaste, biserica, post sau alte lucruri create de oameni pentru a-i manipula pe cei mai slabi dintre noi.

Din punctul meu de vedere credinta poate fi o unealta psihologica valoroasa, daca stim cum sa o folosim, poate avea un puternic rol terapeutic. Faptul ca ai credinta in ceva superior si bun te poate ajuta sa nu iti pierzi speranta in momentele de cumpana si gandul ca exista cineva sau ceva, undeva acolo care iti vrea bine, te poate impinge mai departe cand vrei sa renunti. Numiti acel ceva Dumnezeu sau numiti-l noroc, pentru ca in final despre acelasi lucru este vorba. Ateul va sustine ca scapat de o problema deoarece avut noroc, iar credinciosul va sustine ca a scapat din aceeasi situatie cu ajutorul Domnului.

In acelasi timp poate fi si o arma, indreptata impotriva noastra de cei mai iscusiti. Daca ajungem sa ne temem sa facem un lucru sau dimpotriva facem ceva ce nu ne dorim doar pentru ca ne temem de furia sau pedeapsa Creatorului e semn ca in cazul nostru credinta nu lucreaza pentru noi ci impotriva noastra.

Cuvinte cheie: ReligieateismcredintadumnezeucontroversaBISERICADOGMAateu
Religie,ateism,credinta,dumnezeu,controversa,BISERICA,DOGMA,ateu
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (3)

Raspunde-i

Daca tu crezi ca exista o forta superioara de ce nu incerci sa ti-o definesti, s-o afli, s-o cunosti. Nu poti sa crezi si sa te increzi in ceva ce nu cunosti.Te-ai gandit vreodata la ce zice Biblia despre cedinta, despre Dumnezeu, despre dragostea Lui, despre neprihanirea Lui, despre om, despre viata vesnica? Ingaduiti-mi sa va citez cateva ''picaturi'' din aceasta Carte(Biblioteca) minunata: - despre credinta: Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. (Evr.11:6); -despre Dumnezeu: Nimeni nu este sfant ca Domnul; nu este alt Dumnezeu decat Tine; nu este stanca asa ca Dumnezeul nostru. (1Sam.2:2); - despre dragostea lui Dumnezeu: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16); Cum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu (IIsus) pe voi( cei care cred in El si in Fiul Sau). Ramaneti in dragostea Mea. (Ioan.15:9); ... Biblia e Scrisoarea lui Dumnezeu in care avem raspunsuri la toate intrebarile ... Ce zice El despre tine, despre El Insusi, despre oameni, despre...?

Raspunde-i

Tgma popilor a naruit mult din frumusetea credintei ce o aveam...inca o am sa fiu sincer inca din copilaria mea dar prefer sa o tin undeva in suflet iar cred ca ultimului om care ar fi un popa nu as aratao! pleiada de mumii, weeh! este ceva de groaza eu nu pot sa suport nici macar la tv cand vad cozile pline de asa zisi credinciosi care nu sunt altceva decat o masa trista de manevra, atata taimp cat asa zisa BISERICA se inbogateste pur si simplu pe spatele acestor napastuiti cu aprobarea si scutirea de taxe de catre institutia statului totul este Horoor iar trebuie sa scriu acest cuvant...!

Raspunde-i

,,Eu cred ca exista o forta suprema, un Dumnezeu, foarte posibil creatorul nostru." Şi cine e Dumnezeu în final? Poţi da un răspuns. De ce te-a creat El? Pixul a fost creat pentru a scrie cu el, oricine şi orice a fost creat cu un rost. Neştiind rostul pentru care ai fost creată poţi merge într-o direcţie greşită.

Adauga comentariul tau