E iubirea atat de nedreapta?

de Aura Crisan  | 2417 vizualizari  | 0 comentarii
E iubirea atat de nedreapta?

Sursa foto: freehdw.com

De-a lungul timpului, oamenii comit tot felul de greseli. Unele de o intensitate atat de mare, incat reusesc in creeze un tsunami in ochii nostri, iar lacrimile o iau la fuga pe obraji. Atunci cand cineva ne tradeaza sau, pur si simplu, ne provoaca rani sentimentale, tindem sa spunem lucruri mai putin placute despre acea persoana. Evident ca aceasta etapa dureaza putin. De foarte multe ori ne agatam de acea persoana, chiar daca stim ca ne provocam singuri mai multa suferinta. Si, totusi, de ce o facem? De ce ne placem sa ne ranim singuri? De ce prelungim uneori agonia sentimentala?

Sa fie oare iubirea atat de cruda si nedreapta? Oare de ce ne place sa ne autopedepsim? Credem ca trecem mai usor peste suferinta? Nu e acelasi principiu prin care se spune ca nu e bine sa pui sare pe rana? Si, totusi, de ce o facem? Oare in acest mod reusim sa eliminam toata durerea, provocand o alta, tot proprie?

Mi-e greu sa inteleg. Insa, si eu am fost trecut prin aceeasi situatie si la fel am procedat. Mi-a luat ceva timp pana sa trec peste dezamagire.

Ne place sa ne agatam de persoana pe care o iubim cu orice pret. Uneori o facem cu atat de multa disperare, incat suntem dispusi sa ne lasam calcati in picioare, purtati prin noroi, folositi. De regula, persoana cealalta profita de statutul de a fi la  conducere. Noi ne bucuram crezand ca mai avem o sansa cand, de fapt, ne trezim la final cu replica: "mi-a fost mila de tine".

Dragostea cu forta nu se poate, e drept, dar nici iubire din mila. Poate ca unora le place sa fie la conducere chiar cu orice pret si profta de orice ipostaza, ca sa fie la inaltime.

De ce in acele momente nu suntem rationali incat sa ne dam seama ca se creaza un abuz? De ce acceptam sa fim sfaramati? De ce ne complacem in situatii ce nu fac cinste?

Suntem oare atat de orbi in acele momente, incat pur si simplu nu vedem padurea de copaci? Ce sa fie oare? Care este explicatia?

 

Cuvinte cheie: Iubirecrudarationaliabuzsuferintaiubire din mila.
Iubire,cruda,rationali,abuz,suferinta,iubire din mila.
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan