Oare mai merita sa fim sinceri?

de Aura Crisan  | 24893 vizualizari  | 0 comentarii
Oare mai merita sa fim sinceri?

Sursa foto: www.isaiahhankel.com

 

De foarte multe ori mi-am pus intrebarea: sa spun tot ce gandesc despre o anumita persoana? Si de tot atatea ori m-am gandit ca poate ar fi mai bine sa-mi tin parerea pentru mine, daca nu m-au afectat intr-un mod direct deciziile acelei persoane.

S-a intamplat, insa uneori ca anumite decizii sa ma "calce pe coada" si atunci am incercat sa-i spun subtil acelei persoane ca a cam depasit masura si ca e cazul sa-si revizuiasca propriul comportament. Evident ca te intrebi ce a urmat dupa.

Pai, a urmat o perioada de ...tacere. Oamenilor nu le place sa le spui cu sinceritate ce te deranjeaza la ei. Stii, am auzit de atat de multe ori, " imi place sinceritatea". Oamenii doar spun acest lucru, pentru ca " da bine". De fapt, nu fac fata...sinceritatii. Cand le spui care e parerea ta despre anumite decizii sau fapte ale lor, o  iau razna. Au impresia ca ai ceva personal cu ei, rup legatura cu tine si considera ca nu esti persoana potrivita sa stea pe langa ei.

Pur si simplu, oamenilor nu le place sa fii deschis cu ei. Nu le plac oamenii sinceri! Pentru cei mai multi dintre ei, sa fii sincer inseamna sa "ii periezi", sa ai doar cuvinte de lauda la adresa lor.

Cine merita sa fie langa tine, va accepta si parerea ta, chiar si atunci cand nu ii lauzi, cand nu-i dai dreptate. Va intelege ca are de retusat: ori un anumit comportament, ori o tinuta, ori pur si simplu anumite iesiri in...decor.

Se intampla ca oamenii din jur sa nu fie sinceri cu tine. De ce nu-ti spun in fata adevarul? Pentru ca nu te cunosc, pentru ca ei nu stiu ca tu poti face fata adevarului, indiferent care e acela. Poate ca se cunosc pe ei si stiu ca nu si-ar dori sa auda o remarca, care sa le darame...realitatea proprie, in care totul e perfect.

Oamenii din jurul tau accepta sunt sinceri cu tine? Accepta sa fii sinceri cu ei?

Cuvinte cheie: sinceritateatinutaparereadevar.
sinceritatea,tinuta,parere,adevar.
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...