Sinceri sau nu?

de Aura Crisan  | 889 vizualizari  | 0 comentarii
Sinceri sau nu?

Sursa foto: www.ugmsalem.org

De cate ori nu ai auzit: "...dar sunt sincer/ sincera cu tine". Poate ca de foarte multe ori. Indiferent ca vorbim de sinceritatea manifestata de iubit/ iubita sau chiar de cei din jur, care se afla in altfel de relatii cu noi. Probabil ca si tu ai rostit aceste cuvinte. Le-ai rostit, doar pentru ca dadeau bine in acel moment sau chiar le-ai rostit pentru ca asa simteai si pentru ca erau...sincere?

Cred ca de multe ori nu suntem sinceri. Nu reusim sa ne destainuim cu totul, din dorinta de a nu rani pe cei din jur, tocmai pentru ca de foarte multe ori sinceritatea... doare. Doare, pentru ca persoana careia ii adresam cuvintele, nu-si doreste sa auda adevarul. II e teama sa-l auda rostind. De multe ori si noua ne e teama sa ne gandim la el, dar sa-l mai si rostim pe voce tare...

Atunci cand mascam realitatea sau cand o cosmetizam, cred ca incepem sa uitam sa mai fim sinceri cu noi insine. Parca ne e teama si noua sa ne auzim vocea interioara rostind cu sinceritate.... adevarul.

Se intampla de foarte multe ori, datorita sinceritatii de care dam dovada, sa pierdem oameni din jur, oameni pe care i-am crezut prieteni sau chiar cunostinte apropiate. De ce? M-am intrebat de multe ori si am ajuns la concluzia, ca aceia care nu mai au usa deschisa, dupa ce ne aud rostind cu sinceritate adevarul, nu merita sa fie in preajma noastra. Pana la urma, prietenii adevarati sunt aceia care sunt in stare sa faca diferenta intre noi si ceilalti..., intre adevar, sinceritate si... fatarnicie.

E trist ca am ajuns sa traim intr-o lume in care cei din jur nu mai sunt in stare sa fie in preajma noastra, atunci cand aud cuvinte sincere. Cred ca sinceritatea a inceput sa devina... uitata, ascunsa sau cosmetizata, doar de dragul de a nu supara pe cineva, de dragul de a strange cat mai multe persoane in jurul nostru. Din pacate atunci cand ai nevoie cu adevarat de cineva, putini sunt cei... disponibili.

Sinceritatea nu este altceva decat o "prietena" de moda veche, o "prietena" care spune cuvinte.... ce dor.  E o durere pentru cei care au impresia ca viata e facuta doar din turta dulce si care nu stiu, care este adevarata sa valoare.

Tu, de care parte esti? Esti sincer? Ai in jur oameni sinceri? Iti doresti sa traiesti alaturi de... sinceritate? Cand ai fost ultima data sincer cu tine? Ai pierdut pe cineva drag din cauza sinceritatii?

 

Cuvinte cheie: sinceritateCUVINTEPRIETENAadevar
sinceritate,CUVINTE,PRIETENA,adevar
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...