5 adevaruri neplacute despre dragoste

de Diana Popescu  | 6501 vizualizari  | 0 comentarii
5 adevaruri neplacute despre dragoste

Sursa foto: hipsterracist.wordpress.com

Cu toate ca ne apropiem cu pasi repezi de ziua Sfantului Valentin si de cea de Dragobete, ar trebui sa ne aducem aminte ca uneori dragostea poate fi nemaipomenit de paguboasa. Nu putini dintre noi au trecut printr-o despartire urata care i-a facut sa se simta iremediabil singuri sau au fost victimele unei iubiri neimpartasite. Relatiile de dragoste pot fi o imensa sursa de stres si suparari pentru multi oameni si, dincolo de efectele lor emotionale devastatoare, ne pot face rau chiar si din punct de vedere fizic. 
 
Despartirile pot duce spre asa-zisa "atractie a frustrarii", ce il determina pe cel respins sa il iubesca si mai mult pe cel care a initiat despartirea 
 
Despartirile sunt adeseori extrem de dureroase dar, mai mult decat atat, potrivit studiilor stiintifice, atunci cand persoana pe care o iubesti te indeparteaza, poti ajunge sa fii cuprins de sporita dragoste pentru ea. Acest insiduos efect poate da nastere unei adevarate obsesii ori dependente fata de omul iubit fara sperante.
 
Dragostea romantica nu dureaza mai mult de un an
 
Acea senzatie de fluturasi in stomac pe care o simti atunci cand esti alaturi de fiinta iubita nu este de fapt decat rezultatul unei substante secretate de creierul tau. In pofida viziunii noastre sentimentale despre relatiile pe termen lung, cercetatorii ne declara sus si tare ca simtamintele "dragostei romantice" nu sunt decat o consecinta a maririi nivelului de proteine asociate cu starea de euforie de la inceputul unei legaturi de cuplu. Problema e ca acest nivel scade constant pe masura ce trece timpul! 
 
Retelele sociale de pe internet distrug impartasirea amoroasa
 
Oferindu-ti un potential acces la fiecare miscare si gand al partenerului tau, retelele sociale online pot isca un serios stres in cadrul unei relatii, inclusiv o infioratoare gelozie. Nu intamplator, in America, o treime dintre cererile de divort contin cuvantul magic "Facebook." Esti un mare Fan Facebook?
 
Inima franta de dragoste te poate imbolnavi fizic
 
Atunci cand inima ne este franta de infidelitatea, vorbele ori gesturile nesimtitoare ale celui iubit, sau de despartirea de el, creierul nostru elibereaza hormonii stresului, hormoni avand tendinta de a ne slabi sistemul imunitar si a ne face trupurile mult mai lipsite de aparare in fata bolilor. 
 
Inima ta poate fi franta la propriu
 
Cardiomiopatia Takotsubo, cunoscuta si sub numele de "sindromul inimii frante", este cauzata de obicei de un mare stres fizic ori emotional. Hormonii ataca  cu ferocitate muschii inimii, putand genera disfunctii temporare, asemeni unor atacuri de inima. 
 
Cuvinte cheie: DRAGOSTEADEVARURINEPLACUTEiubireaDESPARTIRE
DRAGOSTE,ADEVARURI,NEPLACUTE,iubirea,DESPARTIRE
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau