Zombii sau mortii vii de langa noi

de Diana Popescu  | 2312 vizualizari  | 0 comentarii
Zombii sau mortii vii de langa noi

Sursa foto: clews.id.au/

Nu ma omor dupa filmele de groaza naive ori prostanace despre zombie, dar resemnarea fara motive (intemeiate) a unor oameni din jurul meu mi-a sugerat ca poate exista un concept socio-individual de tip "zombie." Un concept la fel de lipsit de fundamente ca si filmele horror de doi lei dupa care se innebunesc unii contemporani ai nostri. 
 
Probabil ca ai macar un zombie in cercul tau de cunoscuti sau de prieteni, dar inca nu ti-ai dat seama cu cine ai de-a face.... Voi incerca sa definesc acest profil psihic/ psihotic, astfel incat sa nu te lasi devorat mental sau sufletesc de un astfel de daunator exemplar al rasei umane. 
 
Un zombie da intotdeauna impresia ca le stie pe toate, desi nu a calcat niciodata pragul unei biblioteci. Poate fi un fan al unei asa-zise muzici punk/ hard rock zombie ori hard metal horror, adica a unor tipi care se screm sa imite niste vampiroi, cu voci ragusite de prea mult drink si droguri. De cele mai multe ori, insa, un autentic zombie este unul patruns de un pesimism fara motiv sau care si-a croit singur calea catre ratarea personala. 
 
Desi unii zombi au potentialul de face mult in viata, se complac sa ramana undeva la marginea societatii, asumandu-si niste triste figuri de tip Don Quijote sau de oameni neintelesi si pesimisti gen Emil Cioran. Desigur, exista o distanta precum cea de la cer la pamant intre pretentiile lor insolite si cele ale unor personaje imaginare sau reale cum sunt cele mentionate mai inainte. 
 
De cele mai multe ori, zombii se complac intr-o comoditate ori intr-un vid al mintii si spiritului care ii indeparteaza de orice lectura ori preocupare personala semnificativa, capabila a le intari sau destrama credinta. Nu, ei prefera sa isi puna singuri latul in jurul gatului intr-o limitata conceptie despre viata si ei insasi. Daca s-ar multumi numai cu atat, nu ar fi mare bai! Nu, intrucat ei sunt inclinati sa isi popularizeze gangava conceptie despre existenta unor oameni la fel de fragili cultural ori intelectual ca si ei. 
 
In ultimul timp, astfel de zombi, ce nu stiu a judeca si a se judeca decat prin prisma propriilor fotografii trucate postate pe Facebook si prin falsa reputatie creata pe astfel de retele sociale ale internetului, par a se multiplica si a lansa o cruciada intoarsa pe dos a amatorismului, lipsei de cultura, necredintei in ei si in lume, si a unui nihilism aducand cu meniurile McDonalds. Desigur, exista si zombi shaorma ori pizza!
 
Cum sa nu devii un zombie atat timp cat te lasi in voia unor false modele culturale precum cele promovate de televiziunile comerciale ahtiate de un rating canibalistic? Un astfel de mort viu nu se desfata intr-o incomensurabila intunecime a sufletului uman, ci intr-una cat se poate de meschina, legata de smartphonul ori laptopul (un fals ideal) pe care nu si-l poate permite intrucat nu se straduieste a face niciun ban, bizuindu-se mai curand pe veniturile parintilor ori amicilor. Un astfel de zombie nu are niciun fel de ambitii personale, arunca toata vina ratarii sale pe societate ori politica, dar nu are nicio jena din a trai ca un parazit din banii adeseori limitati ai parintilor ori ai unui partener de cuplu. 
 
Daca ai in preajma ta un astfel de zombie, astept cu nerabdare sa-mi impartasesti parerea ta despre el!
Cuvinte cheie: zombiVIATAFILMEGROAZAmorti viiMORTICULTURA
zombi,VIATA,FILME,GROAZA,morti vii,MORTI,CULTURA
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...