Influențe

de Braica Ruxandra  | 1141 vizualizari  | 0 comentarii
Influențe

Întâlnim, tot mai des, din ce în ce mai mulți oameni nefericiți, deprimați sau fără chef de viață, din ce în ce mai mulți oameni care își găsesc alinarea și liniștea în licori și prafuri nocive. Cu toate acestea, nu numai cei de mai sus le folosesc, ci și cei care nu au ”nevoie” neapărată de ele sau care fac asta doar din plăcere, din dorința de a se lăuda că sunt în rândul lumii.

Ei bine, nu spune nimeni că a bea ceva la o petrecere pentru a-și face apariția voia bună este un lucru rău, sau că un pahar de șampanie este nociv atunci când ai chef să sărbătorești. Partea problematică este excesul. În ziua de astăzi, nu numai adulții, dar și adolescenții își încearcă limitele în ceea ce ține de băutură. Ok, înțeleg să bei cu măsură, însă să ajungi să nu mai știi nici cum te cheamă devine jenant.

Mă întreb: este oare atât de plăcut să te faci de râs în fața prietenilor, rudelor, atunci când nu mai știi să spui STOP râurilor de băutură, care-ți alunecă ușor pe gât? Constat că a devenit o modă să te îmbeți.

În mod normal, puștii de astăzi ar trebui să încerce să preia lucrurile bune, pozitive de la anteriorii lor, să învețe din greșelile lor sau măcar să le repare, să fie un exemplu pentru cei mai mici decât ei. Contrar așteptărilor, rezultatele nu sunt chiar cele așteptate. Deși mulți dintre adolescenți regăsesc în familiile lor exemple negative (alcoolici, fumători etc ), ei păstrează aceleași obiceiuri proaste în loc să le îndepărteze. Nu spun că toți sunt la fel, dar în momentul în care majoritatea se impune, iese în evidență.

Tot mai multe fete de 15-16 ani ajung la tv pentru că au făcut cine-știe-ce prostii după ce s-au îmbătat la balul bobocilor sau tot mai mulți băieți de 17-18 ani au cazier pentru că s-au lăsat influențați de alții, au fumat tot felul de tâmpenii și au făcut lucruri pe care acum probabil le regretă.

De ce dorința de a fi printre primii pe lista celor care pot să bea până cad sub masă? De ce nevoia de a le arăta prietenilor tăi că tu poți fuma cam 2 pachete de țigări pe zi? De ce nu dorința de a te lăuda cu ceva mai bun?

 

Tinerii din ziua de astăzi au nevoie de influență pozitivă, de exemple optimiste și de gânduri de viitor. Promovarea exemplelor negative, a lucrurilor de proastă calitate, nu face decât să strice ceea ce este mai frumos în oameni. O privire mai atentă asupra lucrurilor care ne înconjoară ne va ajuta să ne dăm seama de ceea ne poate fi benefic și ceea ce ne poate aduce ruina.

 

Cuvinte cheie: influentaTINERIalcoolviciuEXCESexemple
influenta,TINERI,alcool,viciu,EXCES,exemple
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...