Viaţa, cărţile şi filmele

de Braica Ruxandra  | 1231 vizualizari  | 0 comentarii
Viaţa, cărţile şi filmele

Cum timpul nu este întotdeauna de partea noastră, având câteva zile mai libere, acum că a venit vacanţa, am văzut câteva filme şi am reuşit să mai citesc şi altceva în afară de lecţiile din cartea de biologie.

Imi place ca atunci când mă uit la un film să analizez replicile care îmi atrag atenţia. De ce? Pentru că sunt sigură că au o anume însemnătate. Apoi, îmi place ca atunci când citesc o carte să subliniez rândurile care îmi dau de gândit. De ce? Pentru că probabil ceva trebuie să reţin de-acolo.
    
Ei, bine, concluzia la care am ajuns este că viaţa noastră este total diferită de viaţa descrisă în cărţi sau în filme… deşi nu ar trebui să fie aşa. În realitate, oamenii îşi impun anumite limite, fără sens, peste care nici măcar nu încearcă să treacă, chiar dacă acestea le stau în calea fericirii; oamenii nu sunt la fel de ambiţioşi, la fel de încrezători, de visători. Mereu spun: „Ei, viaţa nu e ca-n filme!” sau „Viaţa nu-i ca o poveste dintr-o carte.” Nu înţeleg. De ce ne este frică să vrem mai mult? De ce ne este frică să visăm? De ce ne este frică să avem o viaţă la fel de bună şi frumoasă ca cea din filme? De ce ne minţim că lucrurile scrise în cărţi sunt doar poveşti de adormit copiii?
    
Doar pentru că într-un film resursele pe care le utilizează în atingerea unui scop par inepuizabile, nu înseamnă că nu este aşa. Ideea este că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, faci orice pentru a-ţi atinge scopul. Dar asta ţine de propria voinţă, nu de altceva. Dacă într-o carte, autorul lasă frâu liber gândurilor şi viselor sale în rândurile pe care le aşterne pe hârtie, asta înseamnă că şi noi putem face acelaşi lucru în fiecare zi. Putem să ne oferim o mai mare libertate de exprimare a dorinţelor. Dacă ele vor fi auzite, cu siguranţă cineva le va îndeplini. Dar asta ţine, din nou, doar de noi. Trebuie să vrem ca lucrurile să se întâmple ca-n filme, trebuie să ne dorim ca iubirea de care avem parte să fie la fel ca cea din povestea de dragoste din cartea pe care tocmai am citit-o şi care pare imposibilă.
    
Chiar dacă noi continuăm să ne întrebăm „De ce viaţa e mai uşoară în filme?” sau „De ce totul este posibil într-o carte?”, nu schimbăm nimic. Benefic ar fi să acceptăm că noi suntem cei care ne facem viaţa mai simplă sau mai grea, care alegem între bine şi rău, care iubim sau urâm, care ne ascundem gândurile sau spunem lucrurilor pe nume.
  
Aşa că viaţa pe care o avem poate ajunge subiectul unui film dacă o trăim aşa cum ne dorim, dacă nu ne mai impunem limite prosteşti şi dacă lăsăm teama deoparte. Viaţa fiecărui om poate fi o poveste frumoasă. Doar povestitorul trebuie să ştie să aleagă cuvintele cele mai potrivite pentru a o descrie.

Voi ce spuneţi: viaţa noastră-i ca un film sau că viaţa nu este ca-ntr-un film?

 

Cuvinte cheie: VIATACarteFILMoameniivointa
VIATA,Carte,FILM,oamenii,vointa
Vrei sa scrii pe Studentie.ro? Contacteaza-ne pe adresa info@studentie.ro.
Comentarii (0)
Adauga comentariul tau
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...