MASTERAT ONLINE MANAGEMENTUL INTREPRINDERII SI AL TERITORIULUI - ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI, FACULTATEA DE MANAGEMENT

0 stele

1982 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

MASTERAT ONLINE MANAGEMENTUL INTREPRINDERII SI AL TERITORIULUI - ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI, FACULTATEA DE MANAGEMENT

`Managementul Intreprinderii si al Teritoriului` - MIT este un program de master organizat in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Facultatea de Management), impreuna cu Universitatea D`Artois din Franta, constituindu-se ca un demers comun pentru organizarea unui program de instruire international.
MIT  ofera posibilitatea perfectionarii si acumularii de noi cunostinte pentru managerii, specialistii si expertii din domenii de interes la nivel national si european – mediul de afaceri, administratie si servicii publice de interes general.

Aliniindu-se conceptiei generale a programelor de master profesional care se doresc a fi o extensie a studiilor de licenta, sau a celor derulate in cadrul unui master stiintific, MIT  este orientat spre solutii de “invatare” care depasesc paradigmele traditionale de instruire, conducand la disparitia unitatilor de timp si a locului de actiune al cursantilor.
Prin particularitatile sale, MIT ii incurajeaza pe cursanti sa priveasca studiul ca pe un proces continuu si sa se perfectioneze in practica si problematica cea mai actuala din sfera economica si cea a administratiei, pe o infrastructura moderna informatica si de comunicatii.
Un argument suplimentar care sustine scopul pe care si-l propune MIT decurge si din faptul ca, in ultimii ani, in cadrul companiilor nationale si in special internationale, in procesele de recrutare si selectie a personalului tendinta este aceea de a lua in considerare in mod esential, experienta profesionala si pregatirea educationala. Pentru functiile de management se constata din ce in ce mai mult o preferinta a angajatorilor pentru absolventii programelor de master, acestia din urma dobandind prin intermediul acestei alternative, competente care ii pot califica pentru pozitii de “top management” in companii performante in tara sau strainatate
Misiunea MIT
Misiunea fundamentala a programului MIT consta in castigarea pozitiei de lider in cadrul ofertelor educationale axate pe programe de tip master, atat la nivelul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cat si in cadrul altor universitati de profil din tara.
Obiective strategice
Programul MIT este proiectat sub aspect structural si functional intr-un ansamblu interdisciplinar si tehnologic, cu elemente reprezentative ale culturii organizationale a celor doua universitati organizatoare, urmarind realizarea a trei obiective strategice:
Dobandirea statutului de promotor al programelor de tip master la nivelul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in cadrul carora procesul de instruire al cursantilor este asigurat prin platforme de e-learning.
Castigarea pozitiei de lider in cadrul scolilor de afaceri, pentru regiunea de sud-est a Europei, prin constituirea in Romania a unui Centru de Excelenta.
Deschiderea scolii superioare romanesti de invatamant economic spre mediul european, prin formarea unor specialisti recunoscuti in tarile membre UE.
Obiective specifice
Imbunatatirea profilului profesional al specialistilor din institutiile administratiei publice, din cadrul operatorilor de servicii publice de interes general, precum si al celor din companiile care functioneaza in mediul concurential, in concordanta cu exigentele Uniunii Europene (UE);
Diseminarea bunelor practici si a experientei institutiilor din tarile UE in perfectionarea sistemului de management al organizatiilor romanesti, eficientizarea practicilor decizionale si a metodelor si tehnicilor de conducere.
Armonizarea pregatirii cursantilor in managementul intreprinderilor mici si mijlocii si al  furnizorilor / prestatorilor de servicii publice, in vederea formarii specialistilor si practicienilor care se vor alinia cerintelor impuse de fenomenul de globalizare.
Cele doua universitati organizatoare ale programului de master MIT au incheiat Acordul comun pentru eliberarea dublei diplome, care va fi astfel recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii din  Romania si Ministerul Educatiei Nationale, de Invatamant Superior si de Cercetare din Franta.
Programul MIT se individualizeaza in cadrul unei tot mai mari si mai dinamice oferte de programe de master prin :
Ce-mi ofera MIT fata de alte programe?

Te perfectioneaza in practica intreprinderii, a sistemului administrativ si a serviciilor publice de interes general, aflate la granita dintre specificitatile climatului national si cerintele de aderare la Comunitatea Europeana; Te instruieste, formeaza si iti dezvolta  abilitatile manageriale beneficiind de o curicula universitara recunoscuta in Franta si Marea Britanie;
Iti pastreaza propria libertate profesionala si personala, prin avantajul instruirii pe o platforma tehnologica moderna de tip e-learning;
Iti confera toate drepturile ca absolvent al unui program de master, atat la nivel national, cat si in tarile Uniunii Europene.
Ce fel de diploma voi avea?
`Vrei o diploma simpla sau una dubla? Doar in Romania sau si in Europa? `
Cu ocazia `Conferintei privind diplomele de master`, organizata la Helsinki in perioada 14-15 martie 2003, in cadrul Procesului de la BOLOGNA, una dintre recomandarile emise se refera la necesitatea ca diplomele de master comune la nivel european sa devina o particularitate importanta a invatamantului superior si a celui postuniversitar, in scopul promovarii cooperarii intre specialisti si perfectionarii acestora in domeniile de interes la nivelul Uniunii Europene.
In acest context, cele doua universitati organizatoare ale programului de master MIT au incheiat Acordul comun pentru eliberarea dublei diplome, care va fi astfel recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii din  Romania si Ministerul Educatiei Nationale, de Invatamant Superior si de Cercetare din Franta.
MIT are un profil specific si se adreseaza unui anumit segment din piata programelor de perfectionare academica, respectiv programe internationale de master, concepute pe o structura agreata de Uniunea Europeana.
Audienta tinta este constituita din:
Functionari publici, manageri de nivel superior, mediu si operational, experti, tehnicieni si alti specialisti din  administratia publica centrala si/sau locala.
Specialisti din cadrul operatorilor de servicii publice de interes general.
Manageri de companii cu capital privat, mixt sau de stat
Licentiati in stiinte economice,juridice, tehnice sau administrative.
Absolventi ai programelor de master stiintific, organizate dupa cei 3 ani ai studiilor de licenta (conform normelor Procesului de la Bologna). Alti specialisti cu diploma de licenta in domeniul economic, tehnic, juridic si administrativ care nu profeseaza in Romania.
FACULTATEA MANAGEMENT
Piata Romana nr. 6, sector 1,
telefon: 021 319 19 69, 319 19 18
fax: 021 –319 19 68
Director MIT
Prof. univ. dr. Ioan Radu
prof_ioan_radu@yahoo.com
Tel: 021 319 19 69
Director Adjunct MIT
Conf. univ. dr.  Minodora Ursacescu
minoursa@ase.ro
Tel: 021 319 19 18
Secretar Stiintific MIT
Asist. univ. drd. Mihai Cioc
mihaicioc@gmail.com
Tel: 021 319 19 69
CONTACT INFORMATII SI PROBLEME TEHNICE
Tel.: 319.19.00/01
Int.: 450; 160
E-mail:campus-virtual@ase.ro
Dosarul de inscriere (dosar plic) cuprinde:
• diploma de licenta (sau echivalenta), in copie legalizata (pentru absolventii promotiei 2007, adeverinta de absolvire cu examen de licenta cu precizarea mediilor pe ani de studiu si a mediei la examenul de licenta);
• foaia matricola in copie legalizata;
• adeverinta medicala;
• certificatul de nastere in copie legalizata;
• certificatul de casatorie in copie legalizata (daca este cazul);
• patru fotografii tip buletin de identitate avand numele candidatului scris pe verso;
• copia dupa documentul de plata a taxei de inscriere la concurs;
• copie dupa Buletinul/Cartea de Identitate;
• e-mail si telefon de contact.
Pe coperta dosarului se va scrie:
• cod numeric personal
• nume prenume
• programul masteral
• media de licenta
• media generala de absolvire
• email
• telefon
Important:
• candidatii care si-au schimbat numele prin casatorie vor scrie pe dosar numele de dinainte de casatorie (cel care este si pe diploma de licenta). Acelasi nume va fi folosit si in timpul anului universitar, inclusiv la crearea contului pe platforma de e-learning.
• va rugam sa respectati ordinea documentelor din cuprinsul dosarului!
Dosarele incomplete nu sunt acceptate pentru inscriere.
Admiterea la programele de masterat online se face prin concurs de dosare . Selectia candidatilor se realizeaza pe baza mediei generale de absolvire a studiilor universitare si a altor criterii stabilite de conducerea facultatilor.
In cazul in care exista mai multi candidati cu media generala egala cu cea a ultimului loc repartizat, criteriul de departajare este media de la examenul de licenta.
Confirmarea rezultatelor:
• lista candidatilor inscrisi va fi postata pe site-ul fiecarui program de master.
Cifra minima de organizare a unui program de masterat este de 50 cursanti. In cazul neintrunirii numarului necesar de posibili cursanti la programul pentru care ati optat, veti avea posibilitatea sa alegeti un alt program masteral online dintr-o lista a programelor cu locuri ramas disponibile.
• candidatii inscrisi trebuie sa achite, pana pe 26 septembrie 2007, taxa aferenta primului semestru de scolarizare pentru a fi declarati admisi.
• taxa semestriala de scolarizare se poate achita la casieriile ASE sau la orice oficiu postal, prin mandat postal, in contul bancar nr. RO77TREZ701504601X000416, deschis la Trezoreria Statului, sector I, cod fiscal R4433775 , beneficiar Academia de Studii Economice din Bucuresti. Copia dovezii de plata se va expedia prin fax, prin e-mail sau prin posta.
Cuantumul taxei de inscriere la concursul de admitere la masterat este de 70 lei . Modalitatea de achitare a taxei de inscriere este aceiasi ca la taxa de scolarizare.
Taxa de scolarizare pentru programele de master, in anul universitar 2007/2008, este de 1.500 lei/semestru .
Dupa afisarea rezultatelor finale ale concursului de admitere, un candidat se poate retrage, la solicitarea scrisa restituindu-se jumatate din taxa de scolarizare achitata. Dupa inmatricularea in anul I de studiu, taxa de scolarizare achitata nu se returneaza.
Pe parcursul anilor de studiu nu se acorda scutiri de taxe pentru programele de master.
Pentru cetatenii straini sau pentru cetatenii romani cu rezidenta permanenta in strainatate, dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:
• diploma de bacalaureat: copie dupa original si traducere legalizata in limba romana;
• diploma de studii superioare: copie dupa original si traducere legalizata in limba romana;
• certificat de nastere: traducere legalizata in limba romana;
• certificat de casatorie: traducere legalizata in limba romana (daca este cazul);
• patru fotografii tip pasaport avand numele candidatului scris pe verso ;
• copie dupa pasaport;
• copie dupa dovada de plata a taxei de inscriere;
• e-mail si telefon de contact;
Taxa de scolarizare pentru cetatenii straini sau cetatenii romani cu rezidenta permanenta in strainatate este de 340$/luna .
GRAFICUL DESFASURARII CONCURSULUI DE ADMITERE LA MASTERAT SEPTEMBRIE 2007
3–10 septembrie 2007 - Expedierea prin posta cu confirmare de primire a dosarului de inscriere.
10-15 septembrie 2007 - Inscrierea la sediul central al ASE, pentru cei care nu expedieaza prin posta dosarul de inscriere.
16 septembrie 2007 - Afisarea programelor de masterat online acceptate si a listelor candidatilor acceptati.
17 septembrie 2007 - Depunerea contestatiilor.
18-19septembrie 2007 - Rezolvarea contestatiilor.
20–26 septembrie 2007 - Plata primei rate din taxa anuala de scolarizare aferenta semestrului; Expedierea prin posta cu confirmare de primire a copiei dupa dovada de plata si a contractului cadru de scolarizare completat.
1 octombrie 2007 - Postarea pe site-urile masterelor online a listelor finale cu candidatii admisi.


 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
 
Gaseste masterat si doctorat
 
 
 
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...