MEDICII REZIDENTI - IN NEGOCIERI CU MINISTRUL SANATATII

0 stele

2505 vizualizari  |  1 comentariu

MEDICII REZIDENTI - IN NEGOCIERI CU MINISTRUL SANATATII
Ministrul Sanatatii le-a pregatit  studentilor de la medicina o noua surpriza. "Nu prea placuta" se plang viitorii medici ai tarii. Astfel, in urma intalnirii dintre Eugen Nicolaescu - ministru al Sanatatii  si reprezentantii medicilor rezidenti, absolventilor de medicina si studentilor medicinisti tinerii se tem ca promisiunile ministrului vor ramane numai pe hartie.
In urma marii intalniri care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, medicii rezidenti au obtinut de la ministrul sanatatii sporuri mai mari si promisiunea ca li se vor mari salariile.  Nimic insa despre suplimentarea numarului de locuri la rezidentiat.

Despre aceasta problema, reprezentantii rezidentilor vor incerca, alaturi de ministrul Sanatatii, sa gaseasca solutii pentru a suplimenta numarul de locuri de rezidentiat.  Intalnirea este programata pentru ziua de joi a acesti saptamani, motiv pentru care medicii rezidenti au renuntat sa mai organizeze protestul care era programat initiat pentru luni.
Medicii rezidenti vor ca sporurile sa fie calculate in functie de gradul de periculozitate si de specialitatea chirurgicala. De asemenea, rezidentii vor si majorarea salariilor de la 700 la 1.800 de lei.
In ceea ce priveste marirea salarilor rezidentii nu au primit nici un raspuns de la ministrul Sanatatii, insa au primit promisiuni legate de sporurile salariale. In ceea ce priveste suplimentarea numarului de locuri la examenul de rezidentiat, studentii au primit numai promisiuni.
In timp ce viitorii medici ai Romaniei solicita 500 de locuri noi la rezidentiat, mai marii Ministerului Sanatatii spun ca nu le pot oferi decat maxim 78. In functie de rezultatele obtinute in urma negocierilor ce vor avea loc in aceasta saptamana, rezidentii vor hotari daca vor mai protesta sau nu.

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro

Citeste mai mult despre: NEGOCIERI  MINISTRUL  Medicii  psihologia sanatatii 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

min Duminica, 08 Mai 2011

Ofer tematica si bibliografia completa pentru rezidentiat 2011 medicina generala. Cuprinde Carp, Irinel Popescu, Ghinghina, Harrison editia 14, Angelescu, Ciofu, Schwartz, Colegiul Medicilor din Romania, Ancar, Rebedea. La cerere, pot asigura si 2 volume cu teste grila pentru Rezidentiat medicina aparute in 2010 ce contin 50 intrebari si raspunsurile aferente. Contact: rezidentiat2011@gmail.com

 

Pagina 1 din 1

Alte categorii
 
Gaseste masterat si doctorat