Aplicarea planului HACCP la obtinerea fainurilor

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2012

Autor: Macovei Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 66453 kb

Industria moraritului, una din ramurile importante ale industriei alimentare,se ocupa cu transformarea cerealelor in fainuri si crupe,care apoi sunt folosite la fabricarea painii,biscuitilor,a pastelor fainoase,a fulgilor de cereale,etc.

Graul  este una din cele mai importante plante alimentare, cultivata in peste 45 de tari, hranind 35 - 40 % din populatia globului.


Utilizarea principala este la fabricarea painii si a variatelor produse care se fabrica din faina.
          

Compozitia chimica
Compozitia chimica a boabelor de grau este diversa si neuniform repartizata pe partile anatomice,de aceea prin macinare se separa miezul sau corpul fainos,cu valoare alimentara ridicata ,de invelisul lipsit de valoare pentru consumul uman.

 

Partile componente ale bobului de grau sub aspect morfologic sunt: embrionul 2,8 %, endospermul 82,4 %, stratul cu aleurona 8,3 % si tegumentul 6,1 % (BROWER, 1970). Substante extractive neazotate  detin intre 61 - 75,8 % din care peste 90 % reprezinta amidonul, 2 - 3,5 % zahar si 2,3 % dextrina.

 

Amidonul se gaseste numai in endosperm, unde ocupa 87,5 %. Substantele  proteice  sunt cele mai importante sub aspect nutritiv, de cantitatea si calitatea lor depinzand calitatea fainii.

 

Amplitudinea continutului acestor substante este intre 8 - 24 %, in functie de specie, soi si conditiile de vegetatie.
Cel mai ridicat continut il are Triticum durum, iar cel mai scazut Triticum turgidum. Graul comun Triticum aestivum vulgare detine o pozitie intermediara

 

Soiurile cultivate in tara noastra au in medie intre 13 - 15,5 % substante proteice in faina alba (40 % extractie) continutul de substante proteice este in medie de 10,8 %, in faina integrala de 11,8 %, in tarate de 14,9 %.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aplicarea planului HACCP la obtinerea fainurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INDUSTRIEFAINAmorarit
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...