Bioetanol

Incarcat la data: 04 Ianuarie 2013

Autor: Sava Madalina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 446 kb

In prezent, principalii biocarburanti existenti sunt: bioetanolul, biodiesel-ul si biogazul. Bioetanolul este definit ca alcoolul etilic de provenienta naturala. Materiile prime utilizate in fabricarea etanolului sunt:


-materii prime glucidice: trestie de zahar, sfecla de zahar, sorgul zaharat, unele fructe etc.;
-materii prime amidonoase: porumbul, graul, cartoful, maniocul;
-materii prime lignocelulozice: lemnul si alte materiale din plante fibroase.

Cea mai importanta sursa de obtinere a bioetanolului, din punct de vedere cantitativ, o reprezinta materiile prime lignocelulozice sub forma de deseuri agricole (paie de cereale si orez, bagasa - deseuri de trestie de zahar, fibre si deseuri de bumbac etc.), culturi erbacee destinate acestui scop, deseuri industriale etc.

Obtinerea bioetanolului din surse bogate in glucide este un proces ce are la baza fermentatia glucidelor cu 6 atomi de carbon in etanol, cu ajutorul tulpinilor de drojdii, un proces relativ simplu; in schimb, transformarea materialelor lignocelulozice in glucide fermentescibile este un proces mai dificil. Disponibilitatea materiei prime constituie una din constrangerile majore actuale pentru a dezvolta fabricarea si utilizarea acestui biocarburant.

Biodieselul, din punct de vedere chimic, este un amestec de mono-alchil esteri ai acizilor grasi, obtinut in mod obisnuit prin reactia de transesterificare a trigliceridelor cu un alcool inferior. Combustibilul biodiesel prezinta o serie de avantaje comparativ cu combustibilul diesel provenit din petrol, fiind mai putin poluant, biodegradabil si obtinut din surse regenerabile. Sursele obisnuite de trigliceride utilizate pentru obtinerea de biodiesel le constituie uleiurile vegetale si grasimile animale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bioetanol". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect agronomieproiect bioetanolbioetanolul
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...