Controlul biologic al incubatiei

Incarcat la data: 29 Mai 2010

Autor: florin marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13845 kb

Exista o gama foarte larga de factori, care pot sa afecteze calitatea inisiala a oului, atat si pe parcursul incubasiei, pana la ecloziune. In primul rand, ouatul trebuie sa se produca intru-un mediu curat. Deci, la dispozisia pasarilor trebuiesa se gaseasca un numar sufficient de cuibare, cu asternut in permanenta curat, pentru a se evita depunerea oualor pe jos, spargerea si murdarirea lor.

Recoltarea oualor pentru incubatie trebuie sa se faca la intervale mici de timp (de 3-4 ori pe zi), pentru a sustrage ouale influenteinefavorabile a mediului halei ( incarcat cu gaze nocive si mai ales cu germeni patogeni), care pot compromite in scurt timp embrionul. Ouale presortate se aseaza pe cofraje din carton sau material plastic, noi sau daca nu, riguros formolizate. La hala, la cel mult doua ore dupa recoltare, se impune o prima dezinfectie a oualor, care se face prin fumigare cu vapori de formol, in dulapuri speciale, amplasate in holul halei.
Ouale se transporta asezate cu camera de aer in sus, pe cofraje dispuse in stive. Numai cand ouale se transporta la distante mari, cofrajele se introduce in lazi speciale de carton.

Depozitarea oualor se face intr-o camera speciala, dotata cu aggregate frigorifice si dispozitive de umectare, pentru realizarea temperaturii si umiditatii de pastrare, precum si cu termometre si higrometre, pentru controlul acestor factori.

Cuprins

Capitolul 1….Factorii care influenteaza calitatea oului de incubatie..pag.4
Capitolul 2….Incubatia oualor…………………………………………..pag.6
               2.1.Factorii de microclimat care conditioneaza incubatia…pag.7
       2.2.Aparatele de incubatie……………………………………pag.8
       2.3.Regimul de incubatie……………………………………pag.14
       2.4.Dezvoltarea embrionului………………………………..pag.15
Capitolul 3….Controlul biologic al incubatiei………………………...pag.20
Bibliografie……………………………………………………………….pag.24

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Controlul biologic al incubatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEAgronomiePROIECTincubator
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...