Cultura afinului in sistem ecologic

Incarcat la data: 18 Martie 2015

Autor: Haru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 282 kb

Planul de marketing

Produsul de baza este afinul de cultura; voi alege 2-3 soiuri (timpurii/tarzii). Pentru a diversifica oferta, precum si pentru a acoperi o parte din cheltuielile de intretinere pana la intrarea afinului pe rod, vom cultiva si zmeura - soiul remontant (intra pe rod in anul II de la cultivare, coacaz rosu, alb, negru (testam piata, poate vom putea extinde cultura!), capsuni - soiul remontant (daca piata va cere, cultivam cantitati mai mari fiindca stolonii de capsuni rodesc in primul an si putem amortiza o parte din cheltuieli), fragi (cerere pentru clienti mai sofisticati).


In perspectiva, ne putem gandi si la procesarea si valorificarea unei parti din productie ca sucuri/dulceturi naturale (fructele mai mici si cele deformate, care au fost excluse la sortare), sau in industria farmaceutica (frunzele).

Pretul mediu actual la afine de cultura este de 5 euro/kg. In extrasezon pretul va fi mai mare, deci putem creste veniturile si implicit productivitatea. La zmeura pretul mediu este 2-3 euro/kg, mai mare in extrasezon. La capsuni, anul acesta pretul a ramas destul de ridicat: 1,5 - 2,5 euro/kg.

Plasarea (distributia). Clientul trebuie gasit cu mult timp inainte de a incepe perioada recoltarii, eventual incheiem contracte pentru un pret minim garantat, recoltam in ambalajul clientului, iar livrarea se face de pe plantatie. (Recoltarea se face numai manual, direct in ambalajele in care se vor vinde, in zile insorite, fara codite/frunze, sortate.

In cateva ore, caserolele trebuie sa ajunga intr-un spatiu frigorific, 1-2 grade Celsius, apoi la temperatura de pastrare. Se transporta cu masini frigorifice.)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura afinului in sistem ecologic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgriculturaAFINEproiecte agronomiecultura afinelor
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...