Culturi Energetice

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2010

Autor: Mrrrr Tony

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2193 kb

Culturile energetice sunt plante cultivate in scopul producerii de energie. Acestea include plante care sunt folosite pentru a produce biocombustibil, dar si copaci care sunt plantati pentru a obtine lemn de foc.


Culturile agricole energetice sunt culturi destinate obtinerii de produse cum sunt: biocarburanti (combustibil biologic - biodiesel, motorina ecologica) si energie electrica sau termica.
Plantele care se preteaza pentru astfel de culturi sunt: rapita, soia, in mod special, dar si porumbul, canepa, plopul tremurator, sorgul, paiele, tulpinile si frunzele de sorg, porumb sau soia.


In UE folosirea culturilor energetice pentru obtinerea de biocarburanti a devenit o practica frecventa. Pentru obtinerea energiei electrice si termice, deocamdata se folosesc mai putin. tari ca Austria, Germania, Franta folosesc biodieselul in alimentarea tractoarelor si masinilor agricole si exista foarte multe benzinarii in acest scop.
In timp, tendinta este ca intreaga cantitate de carburanti utilizata in special in spatiul UE, sa provina din culturi bioenergetice.


Biodieselul este un combustibil cu caracteristici identice cu ale motorinei. Poate fi utilizat in forma pura sau in amestec, la autovehicolele existente si pot folosi actualul sistem de distributie al carburantilor conventionali.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Culturi Energetice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgronomiePROIECTAgricultura
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...