Fundamentarea strategiei de dezvoltare a zonei sau a regiunii Tomesti

Incarcat la data: 30 Mai 2012

Autor: Budianu Florin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

Cercetarile arheologice permit sa afirme ca regiunea in care se afla satele comunei Tomesti a fost poplata din cele mai vechi timpuri, incepand chiar cu perioada cea mai veche a comunei primitive – paleoliticul si pana in zilele noastre. Aceasta afirmatie este sustinuta de rezultatele sapaturilor facute atat in satul tomesti cat si in localitatile invecinate care au scos la iveala urme alea omului primitive pe aceste locuri.

Prezenta omului si locuirea acestuia pe acest teritoriu, consideram ca se datoreaza faptului ca sa afla in apropierea raului Bahlui, intr-o zona de silvo-stepa, zona care face trecerea de la zona de campie la zona de deal si care ofera conditii natural si istorice cum nu se mai intalnesc in alte parti. Una din descoperirile care atrage atentia, este cuptorul de ars ceramic neagra (descoperit cu ocazia sapaturilor sistematice realizate) care atesta locuirea in aceasta zona din epoca primitive si oranduirea feudal. Descoperirea acestui cuptor constitue un important document referitor la viata social-economica a asezarii feudale de aici.

Inacadrarea in teritoriu
Comuna Tomesti face parte din zona metropolitan a municipiului Iasi. Strategia abordarii proiectului Plan de Amenajare a Zonei Metropolitane are in vedere identificarea si inlaturarea din calea dezvoltarii , barierele reale sau potentiale, cu scopul de a revitalize terenurile utilizate sub potential, situate pe raza municipalitatii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fundamentarea strategiei de dezvoltare a zonei sau a regiunii Tomesti". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEAgriculturaproiect agronomieregiunea tomesti
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...