Proiecte Agronomie

Cultura afinului in sistem ecologic

Planul de marketing Produsul de baza este afinul de cultura; voi alege 2-3 soiuri (timpurii/tarzii). Pentru a diversifica oferta, precum si pentru a acoperi o parte din cheltuielile de intretinere pana la intrarea afinului pe rod, vom cultiva...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 282 kb

Implementarea HACCP - Unt

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 180 kb

Spatiul agricol in judetul Dambovita

Spatiul agricol-definit ca intindere de pamant exploatata prin cultura plantelor si/sau cresterea animalelor,reprezinta cea mai importanta componenta a spatiului rural. Principalele functii ale spatiului agricol vizeaza: - producerea de...

Numar pagini: 21  |  Marime fisier: 67 kb

Agricultura ecologica – Concept, Prezentare, Legislatie. Tehnologia cultivarii rapitei in sistem ecologic

Conform definitiei, data de Organizatia pentru Alimente si Agricultura FAO (Food si Agriculture Organization), si Organizatia Mondiala a Sanatatii - OMS in "Codul Alimentarius", agricultura ecologica reprezinta un "sistem...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 351 kb

Proiect de executie a lucrarilor de impadurire

Din punct de vedere fizico-geografic padurile amenajate sunt situate in zona dealurilor (Dealurile Slatioarei) din Subcarpatii Oltetului. Fondul forestier de proprietate de stat U.P.IV Horezu apartine Ocolul Silvic Horezu, Directia Silvica...

Numar pagini: 42  |  Marime fisier: 279 kb

Bioetanol

In prezent, principalii biocarburanti existenti sunt: bioetanolul, biodiesel-ul si biogazul. Bioetanolul este definit ca alcoolul etilic de provenienta naturala. Materiile prime utilizate in fabricarea etanolului sunt: -materii prime glucidice:...

Numar pagini: 32  |  Marime fisier: 446 kb

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a zonei sau a regiunii Tomesti

Cercetarile arheologice permit sa afirme ca regiunea in care se afla satele comunei Tomesti a fost poplata din cele mai vechi timpuri, incepand chiar cu perioada cea mai veche a comunei primitive – paleoliticul si pana in zilele noastre....

Numar pagini: 16  |  Marime fisier: 21 kb

Proiect Cinegetic

CAPITOLUL 1: DESCRIEREA GEOGRAFICA A ZONEI STUDIATE 1.1 Situatia geografica: Zona luata in studiu este reprezentata de Fondul de vanatoare nr. 10 Milas care este situat in treimea superioara a raului Lechinta, mai exact pe cursul paraului...

Numar pagini: 86  |  Marime fisier: 623 kb

Aplicarea planului HACCP la obtinerea fainurilor

Industria moraritului, una din ramurile importante ale industriei alimentare,se ocupa cu transformarea cerealelor in fainuri si crupe,care apoi sunt folosite la fabricarea painii,biscuitilor,a pastelor fainoase,a fulgilor de cereale,etc....

Numar pagini: 32  |  Marime fisier: 66453 kb

Zaharul

Aproape 85 milioane de tone anual de zahar cristalizat se produc in prezent pe glob. Aceasta cantitate , raportata la cele peste 4 miliarde de locuitori ai planetei , arata ca pentru fiecare om se produce in jur de 20 kilograme. Aceasta cantitate...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 11717 kb

Cercetari privind entomofauna din culturile de mazare

Lucrarea de disertatie intitulata „Cercetari privind entomofauna din culturile de mazare in conditiile de la S.C.D.A. Secuieni” vine in sprijinul cultivatorilor de mazare din zona de influenta a Statiunii de Cercetare-Dezvoltare...

Numar pagini: 49  |  Marime fisier: 1571125 kb

Importanta culturii orezului

Importanta culturii Ocupand putin peste 15 % din suprafata arabila a globului orezul (Oryza sativa) este una din principalele cereale ale lumii (alaturi de grau si porumb). Orezul este cultivat pe toate continentele, din zona tropicala pana in...

Numar pagini: 122  |  Marime fisier: 1148 kb

Prelucrarea primara a produselor agricole

PP a PA consta in totalitatea operatiilor indeplinite in asociatiile agricole conform unei anumite tehnologii pric care produsele agricole vegetale sau animale sunt pregatite pentru a fi folosite ca materie prima sau semifabricate ale diferitor...

Numar pagini: 45  |  Marime fisier: 5596 kb

Cultura pajistilor

Pajistea reprezinta o suprafata de teren ocupata cu vegetatie ierboasa permanenta, alcatuita din specii ce apartin mai multor familii de plante, dintre care cele mai importante sunt gramineele si leguminoasele perene.   Pajistile sunt o...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 23 kb

Obtinerea fursecurilor pe baza de albus

Dulciurile sunt preparate culinare servite de obicei la toate categoriile de mese . ele dau senzatii de satietate si au o valoare nutritiva si energetica ridicata datorita continutului de zahar, grasimi,proteine,saruri minerale si vitamine....

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 4287 kb

Piata carnii de bovine in Romania

Asigurarea cu hrana in cantitate si de calitate corespunzatoare nevoilor mereu crescande ale omului reprezinta una din problemele majore ale fiecarui stat. O alimentatie rationala, stiintifica, presupune atat satisfacerea cerintelor nutritive, cat...

Numar pagini: 34  |  Marime fisier: 117 kb

Tehnologia Vinului. Proiectarea unei mini fabrici de vin

Vinul pentru mine este pasiune, este familia si prietenii mei. Caldura inimii si generozitatea sufletului, vinul este arta si cultura. Este esenta civilizatiei si arta de a trai. Robert Mondori   In ultimele decenii, viticultura si...

Numar pagini: 59  |  Marime fisier: 494 kb

Sofranul ca aromatizant

Crocus (brandusa) ornamentala care infloreste toamna si creste in climaturi calde, contine adevaratul sofran. Atinge 15 cm inaltime si are frunze lungi si subtiri. Florile albastru-violet contin pretioasele pistiluri proeminente portocalii....

Numar pagini: 32  |  Marime fisier: 1361 kb

Organizarea si sistematizarea teritoriului agricol din comuna Topolovanul Mare

Agricultura reprezinta unul din cele mai sensibile sectoare ale economiei romanesti. Pentru a atenua si corecta blocajele care afecteaza dezvoltarea sectorului agro alimentar la noile exigente se impun eforturi concertate la nivelul institutiilor...

Numar pagini: 33  |  Marime fisier: 57 kb

Tehnologia exploatarii cabalinelor de reproductie

Teoria, tehnologia si practica zootehnica se afla astazi intr-un proces de revizuire radicala. Intr-un asemenea moment, cand totul trebuie schimbat, tarile sunt puse din nou la acelasi start. Castigarea noii curse a dezvoltarii depinde mai mult de...

Numar pagini: 24  |  Marime fisier: 3445 kb

Controlul biologic al incubatiei

Exista o gama foarte larga de factori, care pot sa afecteze calitatea inisiala a oului, atat si pe parcursul incubasiei, pana la ecloziune. In primul rand, ouatul trebuie sa se produca intru-un mediu curat. Deci, la dispozisia pasarilor trebuiesa...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 13845 kb

Tehnologia cresterii pasarilor in baterii

Cresterea pasarilor se ocupa in primul rand cu cresterea si exploatarea raselor de gaini, etc. Cresterea pasarilor necesita cunostinse variate,din urmatoarele considerate:numarul mare de specii cu particularitati biologice de crestere si de...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 5369 kb

CERCETĂRI PRIVIND EFECTELE ÎMBUNĂTĂŢIRII RAŢIEI ADMINISTRATE PORCILOR ASUPRA PERFORMANŢELOR ACESTORA

CAPITOLUL 1.   Introducere 1.1.    Importanta  cresterii si ingrasarii suinelor    Porcii se cresc, in principiu, pentru obtinerea de carne  proaspata, frageda si gustoasa, apreciata de majoriatea...

Numar pagini: 50  |  Marime fisier: 1078 kb

Culturi Energetice

Culturile energetice sunt plante cultivate in scopul producerii de energie. Acestea include plante care sunt folosite pentru a produce biocombustibil, dar si copaci care sunt plantati pentru a obtine lemn de foc. Culturile agricole energetice...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 2193 kb

Proiect cadastru

Sa se execute proiectul de nivelare a terenului din planul anexat: in plan orizontal; in plan inclinat pe ambele directii; prin date numerice: tabele cu cote teren ZT, cote proiectate ZPR, cote executie Zex, inaltimi/adancimi de umplutura/sapatura...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 20 kb

Vinul romanesc. Analiza pietei

Acum 8-9 decenii, scopul intreprinderilor era, in primul rand, sa produca si nu sa vanda. Era mai dificil sa produci decat sa gasesti piete de desfacere. Nu existau mijloace moderne pentru productia de masa; managerii de atunci erau interesati mai...

Numar pagini: 82  |  Marime fisier: 948 kb

Rezultate 1 - 26 din 26
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook