Organizarea si sistematizarea teritoriului agricol din comuna Topolovanul Mare

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: anca moga

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

Agricultura reprezinta unul din cele mai sensibile sectoare ale economiei romanesti. Pentru a atenua si corecta blocajele care afecteaza dezvoltarea sectorului agro alimentar la noile exigente se impun eforturi concertate la nivelul institutiilor statului si al comunitatii de afaceri.

Solutiile si propunerile de dezvoltare a agriculturii trebuie determinate de o analiza a factorilor implicati in agricultura, a cauzelor care afecteaza dezvoltarea agriculturii in conditii de performanta, a avantajelor determinate de conditiile naturale si comerciale.

In primul rand trebuie analizata posibilitatea de dezvoltare a agriculturii in functie de resursele umane implicate in acest sector. Analizand evolutia populatiei active implicate in 454f54e agricultura dupa anii 1990, se pot constata, in principal, urmatoarele aspecte:
- Populatia activa in agricultura este imbatranita, lucreaza folosind mijloace rudimentare
- Nu se practica, in mare parte, o agricultura care foloseste tehnologii si mecanisme performante
- Fermele agro – alimentare existente nu acopera toata panoplia sectorului
- in zona rurala, fermele nu au dezvoltat, in mare parte si segmentul de industrie alimentara
- Populatia tanara din mediul rural nu este motivata si nu are resursele necesare pentru a investi in agricultura
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea si sistematizarea teritoriului agricol din comuna Topolovanul Mare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OrganizarePROIECTAgricultura
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...