Prelucrarea primara a produselor agricole

Incarcat la data: 12 Februarie 2011

Autor: Marius

Pret: Gratuit

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5596 kb

PP a PA consta in totalitatea operatiilor indeplinite in asociatiile agricole conform unei anumite tehnologii pric care produsele agricole vegetale sau animale sunt pregatite pentru a fi folosite ca materie prima sau semifabricate ale diferitor ramuri ale industriei alimentare si textile.

 

Transformarea amestecurilor obtinute dupa recoltare in produse care pot fi pastrate sau folosite ca materie prima se realizeaza printr-o succesiune de operatii care pot sau nu sa afecteze forma produsului de baza. Ansamblul ordonat al operatiilor prin care se realizeaza prelucrarea primara a unui produs rezultat in urma recoltarii poarta denumirea de proces tehnologic de prelucrare primara.


Fazele distincte ale fiecarui proces tehnologic se numeste operatie. Operatiile de PP a PA se indeplinesc cu diverse utilaje, masini si instalatii. Multiplul de masini si utilaje pentru realizarea consegventa a procesului respectiv de prelucrare primara alcatuiesc fluxul sau linia tehnologica.


In liniile tehnologice masinile si utilajele intrebuintate trebuie corelate dupa capacitatea de lucru in asa fel ca fluxul tehnologic sa nu se opreasca in faza de prelucrare primara a produsului. Deci, o linie tehnologica de prelucrare primari a unui produs consta din mai multe operatii, masini si utilaje adecvate, care trebuie sa fie corelate astfel ca fluxul tehnologic sa lucreze fara oprire.

 

Fazele componente ale fiecarui proces tehnologic sunt operatiile tehnologice. Masinile si utilajul din industria prelucrarii primare sunt masini de lucru destinate pentru efectuarea unor operatii variate in cadrul procesului de productie in conformitate cu cerintele impuse fiecarei operatii.


Dupa modul de lucru se deosebesc:
-    Masini si utilaje cu actiune periodica;
-    Masini si utilaje cu actiune continuu.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Prelucrarea primara a produselor agricole". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEAGRICOLEPrelucrarea
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...