Spatiul agricol in judetul Dambovita

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2013

Autor: RADOI MARILENA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 67 kb

Spatiul agricol-definit ca intindere de pamant exploatata prin cultura plantelor si/sau cresterea animalelor,reprezinta cea mai importanta componenta a spatiului rural.

Principalele functii ale spatiului agricol vizeaza:
- producerea de materii prime alimentare si de alimente necesare aprovizionarii populatiei;
- producerea de materii prime pentru industria prelucratoare;
- conservarea resurselor de apa,sol,flora si fauna,dar si a echilibrulului ecositemelor;
- armonizarea functiilor sociale si cultural cu cea economica1.

1.1.Factori de favorabilitate si restrictivitate in dezvoltarea agriculturii si extinderea spatiului agricol      
Agricultura este puternic influentata de factori naturali,economici,demografici,politici,tehnici,juridici etc.,care se constituie in adevarti factori de productie.

1.1.1.Factorii naturali
Activitatile agricole s-au aflat sub influneta permanenta  a factorilor naturali,modificati sau nu in urma in interventiei a altor factori.
Intre factorii naturali si agricultura exista interactiuni,influente reciproce. Prin actiunea lor carcateristice morfologice ale reliefului,elementele climatic, fertilitatea naturala a solului etc., pot favoriza sau defavoriza desfasurarea proceselor de productie, eficienta utilizarii factorilor economici si tehnologici.

Acolo unde agricultura nu poate fi practicata numai pe baza conditiilor oferite de cadrul natural,omul a actionat asupra elementelor restrictive:prin irigatii a asigurat cantitatea de apa necesara;prin administrarea ingrasemintelor a sporit fertilitatea naturala a solului;prin lucrari si amenajari antierozionale 2a diminuat si stopat procesul de degradare a solului etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Spatiul agricol in judetul Dambovita". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect agronomiespatiul agricol dambovita
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...