Tehnologia Vinului. Proiectarea unei mini fabrici de vin

Incarcat la data: 15 Iunie 2010

Autor: habaescu ion

Pret: 100 credite

Numar pagini: 59

Tip fisier: zip

Marime fisier: 494 kb

Vinul pentru mine este pasiune, este familia si prietenii mei. Caldura inimii si generozitatea sufletului, vinul este arta si cultura. Este esenta civilizatiei si arta de a trai. Robert Mondori

 

In ultimele decenii, viticultura si vinificatia mondiala s-au confruntat cu unele elemente de criza determinate de aparitia unui dezechilibru intre cerere si oferta. Tot pentru iesirea din actuala criza se preconizeaza imbunatatirea substantiala a calitatii produselor viti-vinicole prin elaborarea unui complex de masuri care sa contribuie la orientarea si educarea consumatorului in aprecierea calitatii.

         
Pe parcursul secolelor, incepind cu vremurile stravechi, prosperitatea meleagurilor moldave a fost cauzata de mai multi factori. Mai intii de toate, Moldova fiind un mar al discordiei pentru asezarea geografica, apoi de solurile fertile ce pot fi considerate o adevarata comoara.

         
Pe linga industria usoara, alimentara, un loc aparte in economia moldoveneasca 1-a avut, il are si-1 va avea viticultura si vinificatia, clasificate nu atit ca ramuri a economiei, ci mai mult ca o traditie multiseculara, ale carei radacini se pierd adinc in neoliticul mijlociu preluata de la stramosi. Mai mult, exista temeiuri sa credem ca vita de vie a fost planta care a ridicat pe omul preistoric de pe meleagurile noastre de la stadiul de simplu culegator, la rangul de cultivator, viticultura si vinificatia constituie practic indeletnicirea cea mai raspindita si cea mai importanta a oamenilor din tara.

         
Vinul de struguri, datorita compozitiei fizico-chimice si biochimice bogate este un produs alimentar cu insusiri importante pentru activitatea vitala a organismului uman.

 

Pornit parca de insusi zeul Bahus, pamintul Moldovei a fost, dintotdeauna un fericit leagan pentru vita de vie. O calatorie prin viile si cramele Moldovei isi prelungeste nu numai descoperirea unor vinuri remarcabile ci si cu o frumusete traditionala. Nimic, mai fantastic, poate decit o calatorie la ceasurile toamnei prin imparatia lui Bachus.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia Vinului. Proiectarea unei mini fabrici de vin". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTAgriculturaVINUL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan