Ambalaje si design alimentar

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2009

Autor: rosu alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 89 kb

Ambalajul se defineste ca un mijloc (sau ansamblu de mijloace) destinat sa cuprinda sau sa inveleasca un produs sau un ansamblu de produse, pentru a le asigura protectia temporara din punct de vedere fizic, chimic, mecanic, biologic, in scopul mentinerii calitatii si integritatii acestora in stare de livrare, in decursul manipularii, transportului, depozitarii si desfacerii pana la consumator sau pana la expirarea termenului de garantie.


Operatia  de ambalare este un procedeu sau o metoda prin care se asigura, cu ajutorul ambalajului, protectia temporara a produsului in timpul manipularii, transportului, depozitarii, vanzarii, contribuind la inlesnirea acestora, pana la consumare sau pana la expirarea termenului de garantie.


In practica curenta se mai intalneste si termenul de preambalare, care reprezinta ambalarea partiala a produselor efectuata la locul de productie sau de depozitare, in scopul prevenirii unor deteriorari pe fazele de productie. De asemenea, unele produse sunt preambalate inaintea vanzarii folosind ambalajele de desfacere.


Ambalajul marfurilor poate fi privit si analizat din doua puncte de vedere: tehnic si economic.


Din punct de vedere tehnic ambalajul marfurilor constituie un ansamblu de materiale destinat protectiei calitatii si integritatii produsului, destinat facilitarii tuturor operatiilor ce urmeaza in circuitul economic dupa ambalarea produselor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ambalaje si design alimentar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTDESIGNambalaje