Arhitectura calculatoarelor: Bistabilul T

Incarcat la data: 11 Decembrie 2009

Autor: graiden

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 58 kb

In circuitele secventionale informatia de la iesirea lor este o punctie, nu doar de informatia de la intrare. in circuitele secventiale se memoreaza starea lui precedenta in consecinta la sinteza circuitelor logice secventiale trebuie de tinut cont, nu numai de datele de la intrare a circuitului, ci si de starea circuitelor in momentul dat.

De aceea elementul esential in etapa de sinteza a circuitelor logice secventiale consta in faptul ca se elabora de la inceput asa numitul tabel de tranzitie care se deosebeste de tabelul de adevar prin faptul ca-n acest tabel trebuie inscrisa starea momentului secvential in momentul curent t, iar in calitate de functie se ia starea circuitului secvential in momentul t+1. in rest sinteza are loc dupa aceleasi principii ca si sinteza circuitelor combinationale.

Starea curenta a circuitului secvential se utilizeaza in calitate de variabila, iar starea ulterioara in calitate de functie.
In orice calculator pentru memorizarea cifrelor binare se folosesc automate elementare sau asa numitele bistabile. Denumirea de bistabil provine de la faptul ca aceste dispozitive au 2 stari distincte.

Cuprins:
1. Notiuni de baza despre circuitele secventionale
2. Bistabilul sincron de tip T (Toogle)
3. Bibliografie

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura calculatoarelor: Bistabilul T". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUTOMATICAPROIECTCIRCUITE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan