Apoptoza - moartea celulara

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: lucrarilicenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 43

Tip fisier: rar

Marime fisier: 35 kb

Moartea celulara este un element necesar in decursul vietii unui organism multicelular, indeplinind numeroase functii. Prima descriere a apoptozei in decursul dezvoltarii embrionare a fost realizata de Vogt1 in 1842, iar primul studiu integrativ care a propus conceptul de “apoptoza” a fost realizat de catre Kerr2 in 1972, care a observat recurenta fenomenului in timpul proliferarii celulare sau in situatii patologice.
   
Numerosi cercetatori au propus termeni diferiti pentru a descrie fenomenul, cum ar fi anoikis, degenerare, autoliza, cromatoliza, sinucidere celulara (vezi Majno si Jolis, 1995)3, fapt care se datoreaza modelelor diferite de cercetare.
   
Daca inainte de precizarea terminologica termenul de “necroza” era utilizat ca un termen general pentru a descrie toate tipurile de moarte celulara, astazi el este folosit cu un continut limitat la dezintegrarea pasiva a celulei, diferita de distrugerea voluntara, programata a acesteia. Pe parcursul acestei lucrari voi folosi termenul de “moarte celulara programata” (MCP) ca fiind similar celui de “apoptoza”.

Analiza in vivo diferitelor tipuri de moarte celulara non-necrotica a aratat existenta unor trasaturi comune, indiferent de originea celulei sau stimulul utilizat.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Apoptoza - moartea celulara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEPROIECTapoptozamoartea celulara
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...