Poluarea cu plumb

Incarcat la data: 23 Decembrie 2009

Autor: Zahan Lorena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

1.    Generalitati despre plumb

Prin gradul de poluare generala, plumbul este prezent pretutindeni, in aer, apa, sol si patrunde in organism pe cale digestiva, respiratorie sau cutanata. Din apa si alimente, la nivel digestiv se absoarbe 3-10 %, iar la nivel pulmonar, nivelul de absorbtie ajunge la 40-50%.


         Datorita faptului ca plumbul nu are nicio functie demonstrata in organism este considerat ca element cu toxicitate evidenta, caracterizandu-se esential prin capacitatea mare de legere pentru diferite proteine si saruri organice (citrati, ascorbati). Odata intrat in organism, plumbul este retinut  de cortexul renal si ficat, dupa care este depozitat in oase  sub forma de fosfasi. Concentratia plumbului in sange variaza foarte mult in functie de gradul de expunere. Circulatia si retentia plumbului in corp sunt modificate de prezenta unor ioni(Ca, Fe), saruri (ioduri, fosfati, bicarbonati), hormonul paratiroidian, vitamina D.


         De foarte mult timp, plumbul a fost obtinut din minereuri si prelucrat fara mari dificultati. Acesta este un material foarte ductil, fiind cel mai moale dintre metalele uzuale, poate fi laminat in foi subtiri si in fire. Cel mai important mineral de plumb si aproape singurul exploatat pentru obtinerea acestui metal este galena (PbS).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Poluarea cu plumb". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEPROIECTPOLUAREORGANISM
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...