Proiect biologie - Sistemul digestiv

Incarcat la data: 16 Decembrie 2010

Autor: lavinia madalina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4638 kb

Aparatul digestiv este constituit din totalitatea organelor care au ca functii principale digestia si absortia principiilor alimentari si totodata eliminarea rezidurilor neasimilabile ale alimentelor ingerate.

Masticatia rolurile:
1.Fragmentarea alimentelor
2.amestecarea alimentelor cu produsul de secretie al glandelor salivare
3.Asigurarea contactului cu receptorii gustativi si eliberarea substantelor odorante care vor stimula receptori
olfactivi,aceasta stimulare initiind secretia gastrica

Deglutitia: Cuprinde totalitatea activitatilor motorii ce asigura transportul bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac.
 
Faringele este un conduct muscolofibros reprezinta o raspantie a cailor respiratorii sim digestive realizeaza
legatura dintre cavitatea bucala si esofag. Musculatura faringelui constituite din fibre musculare striate cu dispozitie circulara si longitudinala detine un rol important in deglutitie.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect biologie - Sistemul digestiv". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: sistemul digestivproiect biologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...