Rapanul la mar

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2010

Autor: iordan sorin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 259 kb

Pomii fructiferi sunt specii cultivate care pot fi atacate de un numar important de agenti patogeni(virusuri, micoplasme, ciuperci, bacterii), precum si o serie de daunatori.

Rapanul marului(Venturia inaqualis) reprezinta una din cele mai periculoase boli in livezile de mar. in conditii favorabile  in livezile neingrijite, pierderile de recolta pot depasi 30%. Fructele atacate de aceasta ciuperca sunt refuzate la export- ceea ce constitue un motiv serios pentru care in livezile de mar se fac numeroase tratamente in fiecare an.


De aceea, fitoprotectia plantatiilor pomicole devine o necesitate, mai ales in conditii pedoclimatice favorabile dezvoltarii acestor paraziti.
Fara aplicarea unui complex de masuri de protectie impotriva agentilor de daunare, pierderile cantitative si calitative de productie pot oscila intre 28,8 – 50%, pâna la compromiterea totala a productiei de fructe sau material saditor ( Amzar, 1999, Davidescu, 1999, Toma, 2003).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rapanul la mar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEFACULTATEPROIECT
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...