Relatia prada-pradator in ecosisteme

Incarcat la data: 26 Octombrie 2010

Autor: Oros Andrei

Pret: 80 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2777 kb

5 (1 review)

Ecosistemul sau sistemul ecologic reprezinta unitatea organizatorica si functionala fundamentala a ecosferei. El contine atat sistemele vii cat si cele nevii dintr-un anumit mediu. Conceptul de ecosistem poate fi aplicat la unitati de diferite marimi.

- microecosistem
- mesoecosistem
- macroecosistem

La nivelul ecosistemului, exista interactiuni intre componentele acestuia (biotop si biocenoza) cat si intre componentele biocenozei (relatiile interspecifice si intraspecifice).
Relatiile care se stabilesc intre indivizii biocenozei au mare importanta pentru evolutia ecosistemului. O schematizare a acestor interactiuni este prezentata in figura urmatoare.

Intre populatiile ce coexista intr-o biocenoza se stabilesc conexiuni (relatii interspecifice) ce determina atat structura, cat si functiile biocenozei ca suprasistem integrator. Cu cat conexiunile sunt mai diverse si variate, cu atat va fi si biocenoza mai complexa si mai stabila.

Relatiile intraspecifice sunt relatiile intrapopulationale, dintre indivizii aceleiasi populatii. Aceste relatii sunt contradictorii si unitare in acelasi timp, determinand organizarea si functionarea populatiei in ecosistemul dat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Relatia prada-pradator in ecosisteme". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEPROIECTecosistem
Comentarii

bunnn ce sa zic???????????///

daagut poate??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...