Utilizarea drojdiilor in industria panificatiei

Incarcat la data: 02 Iunie 2013

Autor: paula g

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 54 kb

Avand drept caracteristica principala capacitatea de a produce fermentarea glucidelor simple in anaerobioza, cu formare de alcool etilic si dioxid de carbon, drojdiile fermentative sunt utilizate industrial in biotehnologii alimentare la fabricarea spirtului de fermentatie, a vinului, berii si painii. Drojdiile au o compozitie chimica valoroasa si dupa cultivarea in conditii de aerare si prelucrare sunt utilizate ca sursa de proteine in alimentatia umana sau alimentatia animalelor, deoarece, pe langa 45-55 proteina bruta % s.u., aduc in ratie aminoacizi si vitaminele din grupul B.

In folosire industrial, din biomasa de drojdie se obtin: plasmolizate, , autolizate, folosite ca aditivi alimentari sau pentru imbogatirea in substante azotate a mediilor de cultura  destinate fermentatiilor.

Drojdia de panificatie reprezinta o biomasa de celule din genul Saccharomyces cerevisiae (drojdie de fermentatie superioara ), capabile sa produca fermentarea zaharurilor din aluat cu formare de alcool etilic si CO2 , agentul de afanare al aluatului si alte produse secundare, cu rol in formarea painii. Dioxidul de carbon nu este util doar pentru cresterea structurii aluatului, ci si pentru formarea acidului carbonic care scade pH-ul aluatului. Acidului carbonic prin dizolvarea CO2 -ului in apa din aluat, contribuie mai tarziu la gustul painii.

Scopul principal al tehnologiei de fabricatie a drojdiei de panificatie il reprezinta obtinerea unei cantitati maxime de biomasa de drojdie de calitate superioara cu consum minim de medii nutritive si de utilitati. Se urmareste realizarea unor multiplicari optime  a celulelor prin inmugurire, folosind culturi periodic innoite, cu mentinerea conditiilor prescrise de dezvoltare si luarea in considerare a starii fiziologice, a cantitatii de drojdie cuib şi a tuturor factorilor limitativi.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Utilizarea drojdiilor in industria panificatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect biologieindustria panificatiei
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...